Afbeelding
(Foto: Duurzaam Bouwloket)

Heiloo op weg naar energiebesparing

REGIO/ HEILOO - De gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo organiseren samen met het Duurzaam Bouwloket verschillende digitale informatieavonden voor hun inwoners om energie te besparen. De webinars gaan over de inkoopactie woningisolatie, het verduurzamen van een vooroorlogse woning en een jaren 1990 - 2000 woning.

Speciaal voor huiseigenaren met een woning uit bovengenoemde bouwjaren is een stappenplan ontwikkeld, dat wordt gepresenteerd tijdens een online informatieavond. Verschillende bouwjaren betekent andere soorten huizen en een ander stappenplan voor het verder verduurzamen van de woning. Daarom worden er aparte informatieavonden georganiseerd.

Wethouder van de gemeente Bergen, Erik Bekkering, legt uit: β€œDe stap naar duurzame energievoorziening is een stap die we met elkaar moeten zetten. Met deze webinars hopen we te helpen om samen deze stap te maken.”


Op dit moment loopt er ook een inkoopactie voor woningisolatie, in samenwerking met regionale bedrijven. Op de avonden ontvangen belangstellenden advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Bekkering is overtuigd van deze actie: "Ongeacht hoe we de woning straks verwarmen is het altijd beter zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Dus dan is isoleren de belangrijke stap om te maken.”

De webinars vinden plaats op: 22 en 24 november, 19.30 uur: verduurzamen van een vooroorlogse woning. 22 en 24 november, 20.30 uur: inkoopactie woningisolatie. 29 november en 1 december, 19:30 uur: verder verduurzamen van een jaren '90 - '00 woning. Tijdens het webinar ontvangt men informatie van een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket en kunnen vragen worden gesteld via de chatfunctie.


Meer informatie en aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl of bel 072-7433956.