Voormalig De Telegraaf en Privé coryfee Henk van der Meijden in gesprek met Jean Thomassen.
Voormalig De Telegraaf en Privé coryfee Henk van der Meijden in gesprek met Jean Thomassen. (Foto: Yvonne ten Bruggencate)

Boek Jean Thomassen ten doop gehouden

HEILOO - Ondanks de coronamaatregelen was het afgelopen dinsdag een drukte van belang in het fraaie Kasteel Oud Wassenaar, in het gelijknamige miljonairsdorp. 

Daar werd het boek 'Race naar de sterren' van schilder/schrijver Jean Thomassen uit Heiloo officieel ten doop werd gehouden.

Te koop bij Primera Heiloo 

Het evenement, waarvoor ook mensen uit Heiloo waren afgereisd om het mee te maken, werd opgeluisterd met Franse chansons van Aryan van Beugen en muziek van zangeres Susanne de Rooij . Organisator Martin Reitsma, de man achter Boulevard of Music, vond een paar jaar geleden dat er eens ruchtbaarheid moest worden gegeven aan de boeken van Jean Thomassen die met de regelmaat van de klok verschijnen.

De biografie Doek op voor een echte ster, over het sprookjesachtige leven van Ine Veen, werd eerder in Den Haag onder grote belangstelling bij Paagman, de bekendste boekhandel van de Hofstad, ten doop gehouden door niemand minder dan Henk van der Meijden, de legendarische oud-De Telegraaf journalist en Privé hoofdredacteur die Jean Thomassen en Ine Veen ooit in contact met elkaar bracht via een groot artikel in 1972 over ‘de mooiste actrice’.


Het was opnieuw Henk van der Meijden, die dinsdag het 20e boek van Jean Thomassen met verve ten doop hield. 'Race naar de sterren' gaat over vliegende schotels en UFO's en de mysteries van het heelal is inmiddels verkrijgbaar via internet en bij Primera Heiloo.