Gratis

HEILOO - Inwoners kunnen gratis hun rolcontainer(s) omwisselen.

Het is mogelijk van formaat te wisselen (restafval of gft) of de pmd-container in te leveren. Men kan wijzigingen doorgeven tot en met 7 mei. De omruilactie start half mei en duurt enkele weken. .

Mogelijkheden

Restafvalcontainer omruilen: van groot (240 liter) naar klein (140 liter) of van klein naar groot.Gft-container omruilen: van groot naar klein of van klein naar grootPmd-container inleveren.


Een kleiner formaat pmd-container kiezen kan niet. De keuze voor een grote of kleine restafvalcontainer kan lastig zijn. Elke drie weken de 140-litercontainer laten legen, is uiteindelijk duurder dan elke zes weken een 240-litercontainer legen. Een gemeentewoordvoerder: "Rekent u daarom goed uit hoe vaak u de containers aan de weg zet."

Zelf wegbrengen

Als men de pmd-container inlevert, moeten inwoners van de gemeente zelf hun pmd-afval inleveren in een transparante zak.

Men mag het pmd-afval niet bij het restafval gooien. Wegbrengen van pmd-afval kan bij de milieustraat of weggooien in één van de openbare pmd-containers in het dorp.