Wat vind jíj belangrijk?
Wat vind jíj belangrijk? (Foto: AdobeStock)

NJR: Jongeren, laat je stem horen

REGIO - ‘ALLES = politiek’. Zo luidt de nieuwe campagne van de grootste jongerenorganisatie van ons land. Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht vindt de Nationale Jeugdraad (NJR) het een gemiste kans dat een derde van de jongeren niet stemt. Dat gaat namelijk om een half miljoen stemmen, en dat is heel veel invloed. Hoogste tijd dus dat deze jongeren wél van zich laten horen.

Nog altijd voelen vele jongeren weinig enthousiasme om zich tijdens de verkiezingen naar de stembus te begeven. Een derde stemt niet. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren zich niet vertegenwoordigd voelen in de politiek. Ook heerst er het sentiment dat hun stem toch niet uitmaakt. Daarbovenop komt nog het gevoel dat politieke besluiten geen rol spelen in hun leven. Dit moet veranderen vindt NJR. “Elke stem is namelijk even belangrijk. Jongeren dit laten inzien is het doel van de campagne. Uiteindelijk moeten zoveel mogelijk jongeren op 17 maart naar de stembus. Dat is hun recht. En onze plicht ze te activeren.” Veel jongeren beseffen het niet altijd, maar álles is politiek. Daarom lanceert NJR watvindjijbelangrijk.org, een partijenpodcast en de Jongerenkieswijzer.

Campagne

Jongeren worden op de site aan het denken gezet. Moet de avondklok stoppen? Wil je een vaste baan? Je vrienden weer zien? Veilig over straat kunnen? Een fijn huis? Wil jij een normaal inkomen? Een duurzamer Nederland? Welke thema's zijn voor jou belangrijk als jongere belangrijk? Welke partij past het best bij jou? De Jongerenkieswijzer op watvindjijbelangrijk.org helpt je om te bepalen welke partij het beste aansluit bij jouw standpunten en idealen.


De campagne en de onderdelen zijn te vinden op watvindjijbelangrijk.org.