Juf Henriette met een leerling.
Juf Henriette met een leerling. (Foto: Balletschool Attitude)

Balletschool loopt op haar tenen

HEILOO - Midden in de coronacrisis besluiten uit te breiden; je moet het maar durven. Mirjam de Zeeuw van de regionaal vermaarde balletschool Attitude waagt de stap en start vanaf woensdag 1 september - pas na de zomer dus - met lessen klassiek ballet in de gymzaal aan de Burenweg in Heiloo; voor leerlingen voornamelijk uit Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Limmen, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Vraag naar balletles uit Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Limmen

Balletschool Attitude, met roots in Alkmaar en ook actief in Bergen, heeft de afgelopen vijftien jaar naam en faam opgebouwd op het gebied van lessen klassiek ballet voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden en niveaus. De school onderscheidt zich door de speciale aandacht voor klassiek ballet en door bijzondere activiteiten. Zo kunnen de leerlingen eens in de twee jaar meedoen aan een grote voorstelling in een theater (zoals in het verleden De Vest, maar ook De Beun in Heiloo). Verder is Mirjam de Zeeuw aangesloten bij Zicht op Talent, dat zich bezighoudt met talentontwikkeling in de regio. Maar zij laat over één ding geen twijfel bestaan: “Niet presteren, maar dansplezier is voor mij het allerbelangrijkste. Dát is mijn drijfveer om de passie voor het dansen aan veel mensen door te geven.”

Gedurfd uitbreiden in coronatijd, maar nog altijd niet open

Nieuw avontuur

Attitude groeide na de oprichting in Alkmaar snel en breidde tien jaar geleden uit naar Bergen, waar de school aanvankelijk gevestigd was in de spiegelzaal van sportcomplex De Beeck. Sinds de brand in 2017, die het sportcomplex verwoestte, is het clubgebouw van handbalvereniging Berdos aan de Groeneweg tot balletzaal omgetoverd.

Mirjam kijkt uit naar haar nieuwe avontuur in Heiloo:

“Juist nu wil ik deze stap voorwaarts maken. We moeten ons nog behelpen met online lessen en ballet in de buitenlucht, maar we staan uiteraard te trappelen om weer aan de slag te gaan en maken vol enthousiasme plannen voor de periode ná corona.

Ik heb al vaker de vraag naar balletles gekregen uit Heiloo, Limmen, Uitgeest en Castricum. Dit is voor mij het moment om de positieve impuls van straks weer mogen te benutten voor deze spannende stap.”

De lessen in Heiloo worden gegeven door docente Henriëtte Pot. Een bijzonder detail is, dat haar vader Simon Pot bij het beroemde Scapino Ballet heeft gedanst en dat haar moeder Marjan Pot balletdocent was bij de muziek- en dansschool in Heiloo.