Veiligheid N-wegen verbeteren

REGIO - De provincie pakt op zestien locaties de bermen aan om de veiligheid van de N-wegen te verbeteren. Negen daarvan stonden al op de planning, maar daar komen nu zeven projecten bij. Reden daarvoor is het grote aantal ongelukken op de tweebaanswegen.

Veiliger

De bermen worden veiliger gemaakt door bermverharding en het plaatsen van geleiderails. Bermverharding houdt in dat het gedeelte direct naast de weg wordt verhard, zodat auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uit kunnen wijken.

Betonnen blokken

Denk bijvoorbeeld aan betonnen blokken in de grond die water doorlaten. Een geleiderail (soort vangrail) moet voorkomen dat voertuigen die van de weg raken, tegen een hard obstakel (zoals een boom) aanrijden.

Financiering

De totale kosten voor de veiligheidsmaatregelen komen op ruim € 10,7 miljoen. De provincie ontvangt € 1,6 miljoen euro subsidie van het Rijk.

Werkzaamheden

De bermen worden vóór 2024 aangepast. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk opgenomen in de bestaande onderhoudsplanning van de wegen.


Een overzicht van trajecten waar aanpassingen gedaan worden, staat op www.noord-holland.nl. Meer weten? Bel het Servicepunt via 0800-0200600 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl