Heilooër in beeld: Hans Laduc
Heilooër in beeld: Hans Laduc (Foto: aangeleverd)

Heilooër in beeld: artiest in hart en nieren Hans Laduc

HEILOO - Een opvallende verschijning, een artiest in hart en nieren. Zijn liefde voor muziek steekt hij niet onder stoelen of banken. Wat hij nog meer met ons wil delen lees je in dit interview met Hans Laduc.

Door Yvonne ten Bruggencate

Wat moeten wij beslist van je weten, oftewel, wie ben jij?

"Ik ben Hans Laduc en ben geboren in hartje Amsterdam. Tijdens mijn studie (1980) aan het conservatorium ben ik in Heiloo komen wonen.


Ik leerde mijn vrouw Marjoke kennen (een echte Heiloose) en samen hebben we twee zoons, Martin en Vincent.


Verder ben ik zanger, gitarist en gitaarleraar, treedt veel op door heel het land en leer heel veel mensen gitaarspelen.'

Wat heeft jou (het meest) gemaakt tot wie jij nu bent?

"Ik herkende mijn passie om gitarist te worden toen ik zeven jaar oud was. Op de camping in het bos speelde ik luchtgitaar op mijn tennisracket en de bomen waren mijn publiek. Nooit ging er iemand weg. En toen ik bij het kampvuur op diezelfde camping de saamhorigheid ontdekte die muziek teweeg bracht wist ik het zeker, dit ga ik doen."

Waar ben je heel erg trots op?

"Als puber wilde ik graag mijn leven lang muziek maken en daarmee genoeg verdienen om de rekeningen te betalen. Tot dusver gaat het prima."

Wat zou je super graag nog eens over doen

"Mijn laatste Amerika reis die ik samen met mijn vrouw heb gemaakt. We hebben daar zoveel bijzondere mensen ontmoet en ik heb daar in de beroemde SUN studio in Memphis(USA) mijn laatste cd opgenomen. Super speciaal om op die plek gitaar te spelen en te zingen. Op dezelfde plek waar grootheden als Elvis, Cash en U2 dat ook deden. Ik droom er nog wel eens van."

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

"Gezond blijven samen met de mensen die mij lief zijn. Daarnaast wil ik een nog betere muzikant worden en met mijn nieuwe programma op pad om eindelijk weer op te treden. Mijn motto is: delen = vermenigvuldigen. Heb je talent voor iets, deel het met de wereld en het zal groeien."

Welke boodschap zou je de mensen om je heen willen meegeven?

"Blijf gezond en zorg dat je ontdekt waar je goed in bent en verbeter dat zo goed als je kunt. Zo word je de beste versie van jezelf. Ik wil zelf graag de beste Hans Laduc ter wereld worden, dat is veel beter dan bijna net zo goed als."

Ben ik nog iets vergeten te vragen dat je graag zou willen vertellen?

"Ja. Kijk eens in je eigen omgeving of er iemand is die je zou kunnen supporten.


Dan kan met van alles, geld, aandacht, iets geven of er gewoon even zijn.

Loop er niet mee te koop maar geniet ervan, dat je dit kunt doen. Aanrader."