Breng oud papier naar HSV.
Breng oud papier naar HSV. (Illustratie: aangeleverd)

Breng oud papier naar HSV

HEILOO - Ondanks de coronatoestanden is de inzameling van oud papier, karton en frituurvet bij HSV gewoon doorgegaan. Het is nog één van de weinige inkomstenbronnen.

Fijn bericht voor de club

Een woordvoerder namens de club: "We merken, dat de opbrengst in kilo’s de laatste tijd is gestegen, maar nog niet de prijs. Onlangs werd bekendgemaakt, dat de oud papier- en kartonprijzen aan het stijgen zijn. Dat is natuurlijk voor de club een fijn bericht. Inwoners kunnen ons natuurlijk helpen de opbrengst extra te verhogen door oud papier en karton bij HSV aan het Maalwater te deponeren in de grote zeecontainer. Deze is altijd los, dus mensen kunnen hun papier 24/7 kwijt. Wel een vraag voor medewerking: Vul de dozen goed of maak ze plat. Dozen waarin bijvoorbeeld een televisie of een fiets heeft gezeten ook graag plat aanleveren en zonder plastic of piepschuim. 


Afgelopen woensdag is er ook weer een vetcontainer geplaatst naast de papiercontainer voor oud frituurvet, in verpakking, "Ook de kiloprijs van dit restproduct is verhoogd en aantrekkelijk voor de vereniging. De container is enige tijd weggeweest vanwege baldadigheid van enkele jeugdigen, die het vet op het milieu pleintje leeg lieten lopen. Er zijn nu camera's geplaatst."