>>> Vervolg van voorpagina

"We hebben daar met balkons aansluiting op bedacht.” Alleen het bouwen doet PRO6 niet zelf. "We hebben wel een netwerk van aannemers waar we graag en vertrouwd mee werken. Maar het ontwerpen, door medeoprichter Marco Kramer, en het technisch tekenen gebeurt wel allemaal in eigen huis, nu met acht medewerkers. Dat is nou juist voor ons het leuke, het ontwikkelen en ontwerpen in één hand. Zo kunnen we een gebiedje weer mooi teruggeven aan de samenleving. 


We noemen het wel chirurgische ingrepen in stedelijke omgevingen. Dat is voor ons het plezier, bij ons geen besparingen op bakstenen. Het moet gewoon mooi, het moet kloppen met de omgeving. Dat we er zelf ook trots langs kunnen lopen als het klaar is.”

Eerste stap is altijd werken aan draagvlak

Het bureau won al eens de Alkmaarse Pui-prijs. “We zijn gewend om in het voortraject veel te praten met de andere eigenaren in de buurt. Beter zo dan voor de rechter dingen uitvechten. Het ontwerpbestemmingsplan komt nu ter inzage. Dan volgt de vergunningaanvraag, we verwachten de verkoop in maart te starten en in juli te beginnen met bouwen. Dit is niet ons grootste, maar wel een heel leuk project, ons eerste in Heiloo”, zeggen Bas en Machiel. Een eerste stap op weg naar een nieuw en levendig dorpshart.

"Daar hoort ook bewoning in het centrum bij. En als de eigenaren van de naastgelegen panden ook iets anders willen, dan kunnen ze mooi aansluiten op wat wij hebben neergezet.” Kijk ook op pro6vastgoed.nl