Voorlees Express van de bieb

HEILOO - De VoorleesExpress va Bibliotheek Heiloo is er voor kinderen in gezinnen die wel wat extra hulp bij de taalondersteuning kunnen gebruiken.

De voorlezers gaan twintig weken achter elkaar één keer per week naar het gezin waar zij voorlezen, samen prentenboeken kijken, taalspelletjes spelen, kortom: allerlei activiteiten ontwikkelen waarbij taal een belangrijke rol speelt. Zo vergroot het kind spelenderwijs de woordenschat, gaat het de Nederlandse taal beter begrijpen, ontwikkelt het zijn gevoel voor zinsconstructies. Een van de extra doelen die de VoorleesExpress zich stelt, is de ouders te betrekken bij de aanpak van het voorlezen, spelletjes spelen, boekjes kijken.

Ook als het niet lukt om naar het gezin toe te gaan, wordt er voorgelezen. De voorlezers zijn heel creatief in het zoeken van een oplossing: buiten, op locatie of op afstand via beeldbellen. De bibliotheek stelt dubbele exemplaren van boeken beschikbaar zodat de voorlezer en het kind allebei een boek in handen hebben, en zo via tablet, telefoon of computer toch samen kunnen lezen.

Een gezin aanmelden, of meedoen als vrijwilliger? Kijk dan op https://voorleesexpress.nl/locatie/heiloo.