Erna Schipper van Familiehuis Noordwest.
Erna Schipper van Familiehuis Noordwest. (Foto: aangeleverd)

Familiehuis Noordwest zoekt vrijwilligers

Algemeen

ALKMAAR – Familiehuis Noordwest is al ruim 25 jaar een fijne plek waar mensen kunnen verblijven om dichtbij een partner, familielid of vriend te zijn, als die is opgenomen in het ziekenhuis. Het logeerhuis draait op een team van vrijwilligers en dat team zoekt versterking.

Na een tijdelijke sluiting vanwege de coronamaatregelen, is Familiehuis Noordwest inmiddels weer volop in bedrijf. De deuren staan wagenwijd open om gasten te ontvangen. Gasten die in een soms hectische periode in hun leven verkeren. “Als een geliefde in het ziekenhuis is opgenomen, wil je niets liever dan dichtbij zijn. Dus hoe fijn is het dan om op steenworp afstand van het ziekenhuis te kunnen logeren?”, zegt manager Erna Schipper. In het Familiehuis kun je tegen een gering tarief gebruikmaken van een eigen kamer met een goed bed en sanitaire voorzieningen en twee woonkamers en keukens voor gezamenlijk gebruik.

Onmisbaar

Voor het reilen en zeilen in het huis is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Zij bieden als gastvrouw/-heer een luisterend oor, denken mee of zetten soms gewoon alleen een kopje koffie voor je neer als je daaraan behoefte hebt. Daarnaast houden ze het huis schoon en op orde. “In de afgelopen coronamaanden is het aantal vrijwilligers wat afgenomen, dus we zouden heel graag nieuwe collega’s verwelkomen”, zegt Erna Schipper. “Mensen die één vast dagdeel per week iets voor een ander willen betekenen door bijvoorbeeld een goed gesprek, maar die net zo makkelijk even het sanitair onder handen nemen.”

Meer informatie of aanmelden? Kijk op www.familiehuisnoordwest.nl