>>> Vervolg van voorpagina

>>> Centraal staan de archeologische vondsten uit de monumentale buitenhuizen en markante boerderijen in Heiloo. De monumenten zijn verdwenen, de vondsten uit de beerputten zijn te zien in het museum.

Spring op de fiets

Tijdens de nationale Open Monumentendagen is de Witte Kerk open en kunnen belangstellenden het interieur en de begraafplaats bezoeken. Een aantal bijzondere objecten in de kerk is te bewonderen. 


Speciaal zaterdag 11 september is er een orgelfietsroute uitgestippeld. Spring op de fiets en volg deze speciale orgelroute die langs vier bijzondere, monumentale plekken in Heiloo voert en die laat zien en horen dat orgelmuziek ook anders kan zijn. De diverse organisten spelen op hun eigen orgels, maar combineren dit soms met solisten en moderne composities.

Begin bij Gerard Leegwater met de twee orgels van de Witte kerk, fiets door naar de Ter Coulsterkerk om vervolgens bij organiste Zana Naidionova te komen in de Willibrorduskerk. Vandaaruit naar het orgel in de intieme Julianakapel waar Alexander Pavloff dit kleine orgel zal bespelen. Toegang gratis, maar reserveren verplicht: info@olvternood.nl

Rondleidingen op het gebied van cultuurhistorie 

Zondag 12 september 14.00 uur: rondleiding over de begraafplaats van de Witte Kerk. Cultuurhistorica Anita van Breugel heeft haar opleiding als architectuurhistorica goed kunnen combineren met haar langdurige gemeentelijke ervaring op dit vakgebied. 


Haar inhoudelijke kennis en de praktische uitwerking ervan kwamen daar vaak samen. Zij geeft nog steeds veel rondleidingen op het gebied van cultuurhistorie. De rondleiding voert langs de graven rondom de Witte Kerk en de bijzondere bomen die er staan. 


Toegang gratis, een donatie wordt op prijs gesteld. Aanmelden verplicht, reserveren@wittekerk-heiloo.nl

Tour

Steven Kalverdijk, bouwhistoricus en beleidsmedewerker Erfgoed bij de BUCH gemeenten, neemt de bezoekers mee op een tour door de toren van de Witte Kerk. Hij vertelt over alle bijzonderheden van de toren en laat iedereen een kijkje nemen bij de eeuwenoude houtconstructie van de spits. 


Sinds 1632 staat deze constructie als een huis. 

Toegang gratis, een donatie wordt op prijs gesteld. Aanmelden verplicht, reserveren@wittekerk-heiloo.nl