Afbeelding
(Foto: archief)

Timmerdorp Heiloo: een feest voor ieder kind. Of toch niet…?

Nieuws Ingezonden

INGEZONDEN MAIL

Nee, helaas niet voor iedere kind, want een 13-jarige mag als enige uit groep 8 namelijk niet meedoen.

Wij dachten in eerste instantie, dat het een vergissing moest zijn en namen contact op met Timmerdorp Heiloo. Daar kregen wij te horen dat 13-jarigen vanwege de coronaregels niet waren toegestaan door de GGD en de Gemeente Heiloo. Timmerdorp Heiloo kon er niets aan doen. Het lag aan de instanties.

Maar bij navraag bij zowel de GGD als de Gemeente Heiloo bleek dat helemaal niet zo te zijn. En dat kan natuurlijk ook helemaal niet, want dat zou betekenen dat binnen de BUCH gemeenten er alleen voor timmerdorp Heiloo afwijkende regelgeving zou bestaan. Uit informatie van andere timmerdorpen in de omgeving, en in het bijzonder alle gemeenten die onder de BUCH vallen, blijkt namelijk dat geen enkel ander timmerdorp de leeftijdsbeperking van 12 jaar heeft opgelegd gekregen.

Een organisatie die een evenementenvergunning wil verkrijgen, dient zelf met een plan van aanpak te komen voor een evenement in combinatie met een coronaprotocol. De maximum leeftijd van 12 jaar komt dan ook vanuit de eigen huisregels van Timmerdorp Heiloo en om de schuld neer te leggen bij de gemeente Heiloo of de landelijke COVID-19 regels is ronduit misleidend en kwalijk te noemen.

Bestuur van Timmerdorp Heiloo: krap uzelf eens goed achter uw oren. Geen van de andere timmerdorpen in de BUCH-gemeenten hebben een leeftijdsbeperking. Juist niet, zo werd ons verteld. Omdat je anders altijd het risico loopt om een kind wat iets ouder is en in dezelfde groep 8 zit te moeten buitensluiten. Dit is ongewenst en past niet in het gedachtegoed van een timmerdorp, waar je met al je klasgenootjes en vrienden een feest behoort te hebben.

Dus hierbij een oproep van alle toekomstige 13-jarigen in groep 8: Timmerdorp Heiloo: pas uw huisregels aan en schrap de leeftijdsbeperking. Een timmerdorp zou bedoeld moeten zijn voor alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8.

Familie van der Horst, Heiloo.