Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

Lezing

Algemeen

HEILOO - In het kader de feestdag Maria Tenhemelopneming organiseert het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, de bekende Maria bedevaartplaats in Heiloo, een speciale lezing. Op het hoogfeest zondag 15 augustus geeft Désirée Krikhaar een lezing over Maria vanuit de kunsthistorische invalshoek. 

Kunsthistorica Désirée Krikhaar was als gastconservator betrokken bij de succesvolle tentoonstelling ‘Maria’ in Museum Catharijneconvent en schreef het boek ‘Geen Dag zonder Maria’. In haar lezing geeft Krikhaar een overzicht van de levensloop van Maria vanaf haar geboorte tot haar hemelvaart, die op juist 15 augustus in de kerken van het Oosten en het westen als laatste feest van in de kerkelijke kalender wordt gevierd. De geschiedenis van Maria is nauwelijks beschreven in historische bronnen, maar des te meer in apocriefe boeken en legenden. Deze prachtige verhalen hebben vanaf het vroege christendom tot de dag van vandaag geïnspireerd tot een schat aan kunstuitingen: van muurschilderingen tot mozaïeken, van iconen tot schilderijen en beelden. 

Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Locatie: Engelenzaal in het Gastenhuis in het Julianaklooster. Vooraanmelding via info@olvternood.nl Deelname aan de lezing is gratis, een donatie is welkom.