Heilooër in beeld: Lisa Hogenbirk.
Heilooër in beeld: Lisa Hogenbirk. (Foto: aangeleverd)

HEILOOËR IN BEELD: professional organizer Lisa Hogenbirk

Algemeen

HEILOO - Regelmatig brengt Nieuwsblad Heiloo inwoners in beeld, die iets te vertellen hebben. Of van wie we ‘alles’ willen weten. Deze week een gesprek met Lisa Hogenbirk.

DOOR: YVONNE

TEN BRUGGENCATE

Wat moeten wij beslist van je weten, wie ben jij?

“Mijn naam is Lisa Hogenbirk. Ik ben 40 jaar en woon samen met mijn vriend Dick, Marcus (5) en Juliette (9) in een sfeervol jaren dertig huis. We wonen sinds een jaar in Heiloo en het bevalt ons ontzettend goed. We hebben twee katten, Spikey en Saartje. Ons favoriete vakantieland is Italië. Daar gaan we dan ook graag heen met onze tent en een auto vol kampeerspullen. Verder: ik vind het zalig om af en toe alleen te zijn en dan ongegeneerd alles overhoop te trekken om het dan vervolgens allemaal weer lekker op te ruimen en te stijlen. Misschien eigenaardig, maar zelfs onze koelkast ontkomt niet aan een opruimbeurt. Ik ben best een beetje eigenwijs, dol op muziek en houd ervan om naar concerten en theatervoorstellingen te gaan. En: je kan me wakker maken voor een versgebakken appeltaart met een flinke dot slagroom. Lachend: ik heb regelmatig last van keuzestress. En als het om steden gaat, Ik ben gek op Amsterdam, wat een heerlijke stad. Lekker rond banjeren door de Negen Sraatjes, een museum bezoeken en dan op de Noordermarkt bij Winkel 43 een pitstop te maken voor een heerlijk stuk appeltaart met een cappuccino.”

Wat heeft jou (het meest) gemaakt tot wie jij nu bent?

“Ik heb veel verschillende dingen gedaan op werkgebied aangezien ik nieuwsgierig ben en graag het avontuur aanga. Ik ben een doener en houd van aanpakken. Door veel verschillende dingen uit te proberen kom je er steeds meer achter wat wel of niet bij je past.”

Waar ben je heel erg trots op?

“Op mijn lieve kindjes en op mijn stylingtalent. Ik kom uit een creatief gezin en kreeg het met de paplepel ingegoten.”

Wat zou je super graag nog eens over doen?

“Met alle kennis van nu zou ik andere stappen nemen op studiegebied. Het is, terugkijkend op het verleden, zo jammer dat onzekerheid je blokkeert in hetgeen wat je zo leuk vindt. Ik ben dol op theater, dans en muziek. De keuze was dan nu gevallen voor een kleinkunstacademie.”

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

“Een goed lopend bedrijf en een mooie reis maken door Nieuw-Zeeland met een campertje.”

Welke boodschap zou je de mensen om je heen willen meegeven?

“Stap over je onzekerheden heen en laat los wat mensen van je denken. Je weet toch niet wat er bij de ander in zijn hoofd omgaat. Met een positieve levensinstelling lacht het leven je toe en gaan dingen veel meer vanzelf.”

Ben ik nog iets vergeten te vragen?

“Ik ben opruimcoach, wat inhoudt dat ik mensen help die door de bomen het bos niet meer zien. Door spullen te ordenen en op te ruimen creëren we rust, ruimte en overzicht. Van een chaotisch huis naar een georganiseerd thuis. Kijk eens op www.opruimgeluk.nl