Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Cultuurkoepel: opening seizoen van start

HEILOO - Met ‘Willibrordus Draait Door gaat Klassiek’ opent de Cultuurkoepel in Heiloo het culturele seizoen.

In de prachtige Cultuurkoepel kunnen belangstellenden genieten van grote klassieke werken uitgevoerd door een verscheidenheid aan koren, orkesten en artiesten.

Vrijdag 3 september de Carmina Burana ‘O Fortuna’ van Carl Orff, uitgevoerd door het Oratoriumkoor Heiloo en het Promenade Orkest onder leiding van Paul Waerts. Zaterdag 4 september is het genieten van het Noordhollands Jeugdorkest met de suite Sheherazade van Nikolai Rimski-Korsakov, de Ouverture “Die Hebriden’ van Felix Medelssohn-Barholdy en van Philip Venema ‘Huvamenta’, het Orkest van de Achttiende Eeuw met Mozart’s Serenade ‘Gran Partita’, Astori Amsterdam met Tango in het Nederlands, ‘Ode aan Piazzolla’, Lavinia Meijer, de meest veelzijdige harpiste van deze tijd met onder andere werk van Philip Glass. Zondag 5 september de hilarische Nederlandse versie van Mozart’s Nozze di Figaro door onder andere Johannette Zomer en Frans Fiselier. Céline Janssen met de verrassende Opera Voor Dummies, toegankelijk voor iedereen én je leert er ook nog wat van.


Rond de voorstellingen een hapje en een drankje bij Keuken met Karakter en Herberg Jan. Winkelcentrum 't Loo biedt tijdens de optredens een drankje aan. Toegangsbewijzen zijn alleen online verkrijgbaar via www.willibrordusdraaitdoor.nl

Lavinia Meijer.