Zorgen gevolgen coronacrisis

REGIO - Inwoners uit Noord-Holland-Noord maken zich in toenemende mate zorgen over de effecten van corona op de ontwikkeling van kinderen, de gevolgen voor de economie en de omvang van de uitbraak.

Functioneren leidt onder coronacrisis

Dat blijkt uit het 'Belevingsonderzoek Coronacrisis' dat door GGD Hollands Noorden is uitgevoerd. Sinds de uitbraak van het coronavirus was het de vierde keer dat de GGD een peiling hield onder de inwoners van 16 jaar en ouder. Aan de peiling, die tussen 17 februari en 3 maart werd gehouden, deden 4.670 inwoners van de regio mee.

Behalve zorgen over kinderen, economie en verbinding met het sociale netwerk, blijkt ook dat de psychische gezondheid en het dagelijks functioneren leidt onder de coronacrisis. Twee op de vijf inwoners ervaart onrust door de crisis en/of voelt zich opgesloten. Een op de drie geeft aan minder goed te functioneren door de coronacrisis en een kwart van de mensen voelt zich eenzaam of depressief. Een op de tien inwoners uit Noord-Holland-Noord ziet het leven soms niet meer zitten.