Het cultuurlandschap aan de westrand van Heiloo.
Het cultuurlandschap aan de westrand van Heiloo. (Foto: aangeleverd)

Het cultuurlandschap aan de westrand

Algemeen

HEILOO - Op uitnodiging van De Culturele Salon verzorgt de Historische Vereniging Heiloo zondag 14 november, aanvang 15.00 uur, een programma op het gebied van cultuurhistorie in de Witte Kerk.

Jaap de Graaf zal de presentatie verzorgen. Het betreft een lezing over het cultuurlandschap aan de westrand van Heiloo. Hoe dat zich in duizenden jaren heeft ontwikkeld; daarvan zijn er nog sporen zichtbaar. Bij de voorbereiding van het boek ‘Het Malevoort en het Baafjesplolderdijkje’ heeft De Graaf vastgesteld, dat er sinds de 15e eeuw het Baafjespolderdijkje al bestond. Dit dijkje is ook nu nog te zien en verdient het om als cultuur historisch element bewaard te blijven. Zo zijn er meer elementen te benoemen.

Hij heeft bij de voorbereiding van zijn boek ook gebruik gemaakt van ooggetuigen. Mensen die het verhaal nog kennen van voor de grote stedelijke uitbreiding aan de westkant van Heiloo. Dat maakt het verhaal levendig maar is tevens belangrijke kennis voor het nageslacht. Tijdens deze middag zullen ook drone beelden worden vertoond.

Opgave vooraf

Opgave vooraf via www.deculturelesalon.nl De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo en de Witte Kerk Heiloo.