Eensgezindheid laat blaasmuziek klinken.
Eensgezindheid laat blaasmuziek klinken. (Foto: aangeleverd)

Eensgezindheid laat de muziek weer klinken

Algemeen

HEILOO – Het is het afgelopen jaar stil geweest voor cultuur minnend Heiloo. Maar voor de oplettende sporters aan ’t Vennewater in Heiloo is er nu regelmatig muziek te horen vanuit het nieuwe repetitielokaal bij Kleurenpracht. Er staan voor deze Heilooër muziekvereniging weer mooie optredens en concerten gepland en ook de activiteiten rond de opleiding van nieuwe muzikanten wordt binnenkort weer opgestart.

Om de blaasmuziek te promoten gaat het Impresariaat Militaire Muziek van de Krijgsmacht meewerken aan een promotieconcert dat op 27 november 2021 gaat plaatsvinden in de Cultuurkoepel van Heiloo. Daar gaat het Fanfarekorps van de Nationale Reserve (FKNR) een spetterend muzikaal optreden verzorgen met alle blaasinstrumenten die thuishoren in de oer-Hollandse fanfare dat bestaat uit flugelhoorns, trompetten, cornetten, euphoniums, tuba’s, hoorns, saxofonisten en slagwerkers. Voorzitter Dulmers “Vaak wordt een fanfare wel vergeleken met een “toeterclub” die je vaak bij feesten en partijen aantreft, maar dat is bij dit beroepsorkest totaal niet aan de orde.” 

Het FKNR zal met delen uit haar theatershow Time (waarmee ze volgend jaar een theatertour door Nederland maken) maatschappelijk bijdragen aan het verbeteren van het imago van de fanfaremuziek.

Tijdens het concert in de Cultuurkoepel worden er naast authentieke fanfarewerken ook moderne werken gespeeld met hedendaagse songs in op maat gesneden muzikale arrangementen van de afgelopen acht decennia. Meer informatie over de activiteiten van de vereniging is te vinden op www.mv-eensgezindheid.nl. Kaarten voor dit bijzondere concert zijn uitsluitend te verkrijgen via de website www.cultuurkoepelheiloo.nl