Het Mantelzorgcentrum stopt met de ondersteunende dienstverlening via de gemeente Heiloo per 1 januari 2022.
Het Mantelzorgcentrum stopt met de ondersteunende dienstverlening via de gemeente Heiloo per 1 januari 2022. (Foto: archief)

Mantelzorgcentrum stopt dienstverlening

HEILOO - Het Mantelzorgcentrum stopt met de ondersteunende dienstverlening via de gemeente Heiloo per 1 januari 2022. De ondersteuning aan mantelzorgers loopt vanaf dan via het Sociaal Team Heiloo.

Het Mantelzorgcentrum heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ondersteuning van mantelzorgers. De gemeente heeft ervoor gekozen om deze noodzakelijke ondersteuning onder te brengen bij het Sociaal Team. Tot deze tijd kunnen mantelzorgers nog gewoon terecht bij het Mantelzorgcentrum.

De cliëntondersteuning vanuit het Mantelzorgcentrum voor de Wet langdurige zorg blijft wél bestaan. Men kan ook in 2022 bij het Mantelzorgcentrum terecht voor Onafhankelijke Cliëntondersteuning voor de WLZ .

Het Sociaal Team is breed opgezet. Het bestaat uit professionals van Stichting Trefpunt, Mee De Wering, zorgorganisaties en praktijkondersteuners van huisartsen. Mantelzorgers kunnen voor vragen nu al terecht bij het Sociaal Team via sociaalteamheiloo@debuch.nl