Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

De nieuwe PEUGEOT 9X8 Hypercar

PEUGEOT heeft zojuist het doek verwijderd van de nieuwe 9X8, de ultieme Hypercar-uitdager die is klaargestoomd voor zijn competitieve debuut in het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) in 2022. 

Designed to race!

De 9X8 wordt aangedreven door een hybride krachtbron die zijn krachten verdeelt over vier wielen. Dit hyper-efficiënte prototype past daarmee perfect in PEUGEOT’s 'Neo-Performance' strategie, die staat voor duurzaamheid en prestaties voor zowel weg- als raceauto's. PEUGEOT SPORT's engineering team en PEUGEOT Design hebben nauw samengewerkt om met de 9X8 nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. 

Design ademt nog steeds Peugeot tot in de poriën

Zo kon bijvoorbeeld de achtervleugel dankzij een uitgekiend ontwerp achterwege blijven, terwijl het design nog steeds tot in de poriën 'PEUGEOT' uitademt.

De PEUGEOT 9X8 - de nieuwste troef van PEUGEOT in de endurance-racerij - is een directe opvolger van de PEUGEOT 905, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1992 en 1993 en de PEUGEOT 908, die in 2009 de Franse raceklassieker won. 

Betrokkenheid

Het nieuwe prototype staat klaar om de langdurige en succesvolle betrokkenheid van het merk in deze autosport van wereldklasse voort te zetten met een zeer competitieve auto en een sterke, direct herkenbare merkidentiteit.