Sarah Veeken, Iris  Sneekes en Kevin Vink op zijn trots dat hun naam gekozen is!
Sarah Veeken, Iris Sneekes en Kevin Vink op zijn trots dat hun naam gekozen is! (Foto: pr)

Nieuwe naam voor het schip is bekend, welkom bij 't Kofschip!

't ZAND - Dit schooljaar is er hard gewerkt om het speelplein van de Bloeikas groener en uitdagender te maken. Een van de doelen was door middel van een crowdfund een nieuw speelschip te realiseren. Dankzij de hulp van kinderen, ouders, leerkrachten, dorpsgenoten en bedrijven is dit gelukt!

Lekker spelen op 't Kofschip

Afgelopen donderdag werd de naam van het speelschip van de Bloeikas in ‘t Zand gedoopt met zijn nieuwe naam “‘t Kofschip”. Begin van dit jaar hield de Bloeikas een actie om dit schip te financieren. Een van de acties was het bedenken van een naam voor het schip. De Stichting stimulering Dorpsactiviteiten en de dorpsraad hebben het hoogste bedrag geboden en gedoneerd! De kinderen van De Bloeikas mochten een naam voor het schip bedenken. Er waren 34 namen ingestuurd, daarvan werden er 10 door een vakkundige jury uitgekozen, waarop nogmaals kon worden gestemd. 


Donderdag 8 juli werd de naam ‘t Kofschip bekend gemaakt door een piraat en juf Teske. Drie leerlingen van de Bloeikas hadden de naam ingestuurd, Kevin Vink, Iris Sneekes en Sarah Veeken. Zij mochten met een waterpistool het doek dat voor de naam hing wegspuiten. Daarna werd er met kinderchampagne getoost op een behouden vaart voor het schip.

Naast de actie van het schip konden er ook bomen worden geadopteerd op het schoolplein. Deze zijn nu ook voorzien van een label van de adoptie verzorgers. 

Wat betreft nog een andere actie: Het bloeipad komt volgend schooljaar aan de beurt.

Zo krijgt het schoolplein van de Bloeikas in ‘t Zand langzaam zijn (groene) speelvorm.