Marijke weet alles van kippen.
Marijke weet alles van kippen. (Foto: pr)

Kippen houden als hobbydier steeds populairder

SINT MAARTEN - Bij Welkoop ’t Rijpje merken ze het al een tijdje, de kip is een geliefd hobbydier voor veel mensen.

Bedrijfsleidster Marijke vertelt: “Wij hebben het afgelopen jaar gemerkt dat steeds meer mensen kippen willen houden. Waar vroeger het kippen houden echt bij de boerderij hoorde, verhuizen er nu steeds meer kippen naar ruime achtertuinen in woonwijken. Kippen zijn ook superleuke “huis”dieren. Ze zijn heel rustgevend om naar te kijken, worden vaak heel tam en zijn makkelijk in onderhoud en als cadeautje nog verse eieren op de koop toe. Ook kun je je keukenrestjes aan de kippen geven zodat je nog minder verspilling hebt.”

Welkoop 't Rijpje verkoopt al jaren kippen, maar de afgelopen jaren zijn dit er steeds meer geworden en is er steeds meer vraag naar bijzondere soorten. Zo zijn er nu, naast de gewone bruine legkip ook allerlei mooie legkippen in bijzondere kleurtjes verkrijgbaar en zelfs kippen die groene of blauwe eieren leggen. Voor de klanten met een wat kleinere tuin hebben zijn er krielkippen en houd je van iets speciaals? Denk dat eens aan een kuifhoen.

Kan iedereen dan zomaar een kip bij jullie kopen? "We maken altijd even een praatje met de potentiële kopers over wat de wensen en verwachtingen zijn over het houden van kippen. Kippen zijn groepsdieren en hebben genoeg ruimte nodig om te scharrelen. Ook kunnen kippen best wel herrie maken, dus overleggen met de buren is wel handig." Ook geïnteresseerd in het houden van kippen? Kom tijdens winkelopeningstijden langs om te komen kijken en informatie te krijgen over de kippen.

Welkoop 't Rijpje, Rijperweg 48a, 1744 HL Sint Maarten 0226-390322. Open ma t/m donderden 9-18 uur, vrijdag 9-20 uur, zaterdag 9-17 uur.