Marloes is super blij met haar nieuwe interieur!
Marloes is super blij met haar nieuwe interieur! (Foto: Susan Rozemeijer)

‘Interieurontwerper ontzorgt’

ASSENDELFT - De meeste mensen zijn vanwege corona vaker thuis. Zaken die verbetering behoeven vallen meer op. Een verbouwing of upgrade van de woning staat hierdoor op het lijstje van velen. Maar hoe pak je dit aan, vooral als de ruimtes één geheel dient te vormen? De Saendelftse Marloes, haar man en drie kinderen schakelden de hulp in van een interieurontwerper. 

Door Susan Rozemeijer

‘Wauw! Wonen wij hier?!’

Acht jaar hebben ze in hun vorige woning gewoond. Ook in de wijk Saendelft. "We zeiden regelmatig tegen elkaar dat het zo kil was met die witte muren. Want alles was wit. Ik hou van de Scandinavische stijl, maar mijn man wil een luxere uitstraling in huis. We kwamen er niet uit, en waren van plan een interieurontwerper en stylist in te schakelen. Toen kwam deze woning in de verkoop. We besloten te verhuizen.”

"Via via hoorden we goede verhalen over Brenda Schoemaker van GROOS Interieurontwerp & Styling, vertelt Marloes. "De opdracht aan Brenda was: als we thuiskomen willen we elke dag denken: wauw wonen wij hier?! We wilden het in één keer goed aanpakken zodat we de komende twintig jaar lekker kunnen wonen. Maar dachten wel: stel dat het niet lukt? Door onze verschillende smaken wordt het echt heel moeilijk om tot elkaar te komen. Maar ze stelde ons gerust. Na de intake kregen we huiswerk. Wat vinden we eigenlijk samen mooi? Hoe leven we als gezin en wat is functioneel? Het moet natuurlijk wel ‘hufter proof’ zijn met drie kinderen.” 

Marloes en haar man zochten naar beelden via Pinterest. Brenda vertaalde hun verschillende woonwensen in een moodboard en stijl en maakte 3D visualisaties waardoor de woning een ander gezicht krijgt en ze zich een voorstelling kunnen maken van hoe de ruimte eruit kan zien. ,,Zo hebben we de leren tegels op de muur virtueel, in het 3D programma verschoven. , We zagen direct wat een aanpassing voor ander effect had op het aanzien. Haar man vond het op een gegeven moment ook echt leuk om mee te denken. Hij heeft de tv uitgekozen, die moest groot zijn. En de openhaard is in Spanje speciaal voor ons gemaakt.”

Wat voor de één belangrijk is, is dit voor de ander minder. Er tóch samen uitkomen en er blij mee zijn is de grote uitdaging vinden ze. Zo wilde de man van Marloes écht geen visgraatvloer. Marloes: "Ik had vervolgens grote tegels uitgezocht in betonlook. Maar Brenda stelde een visgraatmotief van pvc voor. Hij was gelijk enthousiast. Het kwam eigenlijk door het uitzoeken van de keuken. We wilden een zwarte keuken. Maar kan dit wel? Wordt het niet te zwart en wat doet het met de lichtinval? Brenda kwam met fronten langs om ons te adviseren, en op deze manier ontstond ook de keuze voor de vloer die goed matchte met de keuken. Brenda bedacht er ook een zachte hoekbank van 4,5 meter bij met veel kussens. Iedereen moet erop kunnen liggen en desnoods in slaap vallen.” 

Is het al met al niet duur om een ontwerper in te huren? ,Nee, zegt ze. "Ze ontzorgt ons echt. Binnen een uur hadden we bij wijze van spreken alle meubelen besteld. We hebben de woonboulevards kunnen overslaan. De schilders heb ik ook heel makkelijk met kruizen op de muren laten zien welke muur welke kleur uit welke pot krijgt en ik ben gewoon naar mijn werk gegaan. Toen ik thuis kwam was alles gedaan. Hoe lekker is dat? Ze verdient zichzelf ook meer dan terug met de kortingen die we via haar krijgen bij diverse veelal Zaanse winkeliers. En het belangrijkste: Ik had het zelf niet kunnen bedenken”.

Afbeelding
Afbeelding
Tevreden zit Marloes in haar vernieuwde woning.
Marloes en styliste Brenda zijn blij met het eindresultaat.
Afbeelding