Britt Wagenaar in haar gezellige winkel.
Britt Wagenaar in haar gezellige winkel. (Foto: Pers Bureau Dasbach)

Op zoek naar leuke items qua interieur, lifestyle en sieraden? 'Liefs Britt' heeft ze in huis!

BREEZAND - "Ik ben in de coronatijd een webshop begonnen waarmee ik online zelfgemaakte kaartjes en wall-art te koop aanbood. Dat liep hartstikke leuk en helemaal toen ik er ook interieuraccessoires aan toevoegde. Ik vond het enig om te doen en bovendien groeide het uit tot veel interactie. Wel miste ik het contact met de klant en ook had ik geen idee waar mijn spulletjes terechtkwamen. Dus toen ik de kans kreeg een fysieke winkel met mijn artikelen te openen, hoefde ik geen twee keer na te denken!"

Breezandse opent sfeervolle winkel aan Ceresplein

De 22-jarige Britt Wagenaar vestigde zich onlangs met haar winkel 'Liefs Britt' aan het Ceresplein 22 in haar woonplaats Breezand, waarmee een droom uitkwam. "Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Interieuradviseur in Amsterdam, dus ik ben bijna klaar. Ik heb het eerste gedeelte al gehaald en als ik half juni mijn presentatie heb gehouden, hoop ik mijn diploma te behalen en kan ik me volledig op mijn winkel richten", glimlacht de enthousiaste blondine.

Al een tijdje liep Britt rond met het plan iets te doen in de wereld van de woonaccessoires en lifestyle. "Ik had hier en daar al eens stage gelopen in deze branche en dat was me heel goed bevallen. Mijn opleiding sluit naadloos aan bij de wens om iets voor mezelf te beginnen, dus toen ik de beschikking kon krijgen over mijn huidige pand aan het Ceresplein viel alles samen. Ik heb er geen seconde over getwijfeld, want als het niet mocht lukken heb ik het in elk geval geprobeerd!" Het woord proberen past overigens totaal niet in deze context, want het aanbod van 'Liefs Britt' getuigt van zeer goede smaak en ademt volop sfeer. Dat is mede te danken aan de warme tinten op de muren, de zelfgemaakte houten toonbank, de stellingen die eveneens van eigen fabricaat zijn en niet te vergeten de artikelen die Britt met zorg heeft uitgezocht.

'Ik wil volop inspelen op het seizoen'

Naast woonaccessoires als kussens, vazen, potten met of zonder planten, (buiten)kaarsen, (buiten)lantaarns en een geurlijn die gezien mag worden, treft de klant met de regelmaat van de klok ook een aantal stoelen en soms een tafel aan. "Ik heb nu - naast mijn webshop - de ruimte om een en ander te laten zien en daar maak ik graag gebruik van", legt Britt uit. "En natuurlijk bied ik nog steeds mijn zelfgemaakte kaarten en wall-art aan, maar ook kinderknuffels, kraamcadeautjes voor de baby- en kinderkamer en overige cadeau-artikelen behoren tot mijn assortiment dat steeds wisselt. Ik wil namelijk volop inspelen op de seizoen." Last but not least beschikt 'Liefs Britt' over een vitrinekast met de meest leuke sieraden. Om niet te missen!

Britt Wagenaar presenteerde haar spulletjes al tweemaal eerder bij Rowa Druk & Media; de drukkerij van haar ouders. Ook opende ze haar winkel tijdens een tweetal weekeinden. "Ik heb toen enorm veel goeie reacties gehad en ook al het nodige verkocht. Ik had nog voorraad, maar moet nu al bij bestellen. Zo leuk! Vanaf dinsdag 18 mei is mijn winkel zes dagen per week geopend. Van dinsdag tot en met zaterdag is dat van 09.00 tot 17.30 uur en op de zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur", meldt Britt die er meer dan klaar voor is!

Het mag duidelijk zijn: 'Liefs Britt' is een ritje naar Breezand meer dan waard. Nog niet meteen in de gelegenheid? Check dan: www.liefsbritt.nl



Sfeer, sfeer en nog eens sfeer.
Zelfs bollenkistjes zijn decoratief.