De nieuwe DS 4.
De nieuwe DS 4. (Foto: aangeleverd)

Verfijning in design, technologie en comfort

De orderboeken van de nieuwe DS 4 zijn geopend. Het recent onthulde nieuwe model in de DS line-up beleefde onlangs zijn fysieke, Nederlandse première in De Krachtcentrale te Huizen. De eerste leveringen staan gepland vanaf het laatste kwartaal van 2021, beginnend met de exclusieve, gelimiteerde uitvoering DS 4 LA PREMIÈRE.

De nieuwe DS 4

De nieuwe DS 4 heeft in het oog springende proporties. De breedte van 1,83 meter en de wielen met een diameter tot maximaal 20 inch; (19 inch is standaard vanaf TROCADERO en PERFORMANCE LINE) in combinatie met een lengte van 4,40 meter en een hoogte van 1,47 meter zorgen voor een krachtige uitstraling.

De voorzijde wordt gekenmerkt door een nieuwe lichtsignatuur. De sierlijke koplampen zijn voorzien van het DS MATRIX LED VISION-systeem. Ze worden gecompleteerd door dagrijlichten die aan weerszijden uit twee rijen leds bestaan (in totaal 150 leds). De DS WINGS verbinden de koplampen met de grille. Afhankelijk van de uitvoering bestaat deze uit twee delen, met ruitvormige motieven in verschillende groottes. De lange motorkap zorgt voor een dynamisch silhouet.

Het profiel combineert sierlijkheid en scherpe lijnen. De vlakke portiergrepen zijn verwerkt in de portieren met scherpe belijning. De verhouding tussen de carrosserie en de grote wielen (waaronder de 20-inch versie met aero-inzetstukken) is ontleend aan het studiemodel DS AERO SPORT LOUNGE.

Er is keuze uit twee uitvoeringen met een benzinemotor: de PureTech 130 Automatic en de PureTech 180 Automatic . Deze motoren kennen een verbruik vanaf 5,9 l/100 km (benzine) volgens de gecombineerde WLTP-cyclus en een CO2-emissie van 135 g/km (benzine); zeer concurrerend in het concurrentieveld.