De mannen van Arie Klaver Keurslager; Eldert Groet, Mike linting, Stef Klaver en Arno Klaver.
De mannen van Arie Klaver Keurslager; Eldert Groet, Mike linting, Stef Klaver en Arno Klaver. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

Keurslagerij Arie Klaver vestigt zich in prachtige pop-up store

SCHAGEN - Na een bliksemsnelle verhuizing is het pand aan het plein volledig ingericht zoals Stef Klaver , eigenaar van Keurslagerij Arie Klaver dat wil. Met ultramoderne koelingen en een looproute langs alle verse waren is het een genot om te winkelen in deze tijdelijke pop up store. Sinds woensdag 8 december kan iedereen er weer terecht voor alle heerlijke vleeswaren, vleesproducten, broodjes, salades en maaltijden.

Het is nu zaak om alle klanten zo goed mogelijk te helpen. Omdat veel verse producten in de koelingen zijn uitgestald, hebben de deskundige medewerkers meer tijd om hun kennis en inspiratie te delen. " Wij kunnen klanten nog beter te woord staan, adviseren, en inspireren," vertelt vaste medewerkster van het eerste uur, Kitty.

"De afgelopen jaren hebben wij ons hard gemaakt voor dierenwelzijn. Zo hebben wij een aantal jaren geleden de stap gemaakt naar het Limburgse Klooster scharrel varken (LIVAR) met maar liefs 3 sterren van het “beter leven keurmerk”. Tevens verkopen wij al jaren scharrelkip. Ons rundvlees loopt op “De Keins”, een stukje land net buiten schagen. Zo kunnen wij controleren of onze dieren de juiste verzorging, voedsel en ruimte krijgen," vertelt Kitty enthousiast.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Het kan de klant niet ontgaan zijn dat het tegenwoordig meer dan ooit gaat om duurzaamheid. "Bij ons dus ook. Zo hebben wij onze koelmachines en toonbanken energie zuiniger gemaakt maar nog belangrijker is dat wij een nieuwe maaltijden verpakking hebben gevonden die ons 95 % plastic bespaard. Deze verpakking is 100% recyclebaar en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Onze toeleverancier wacht op het certificaat om het bij het oud papier te kunnen verwerken. Bijkomend voordeel is dat de verpakking in de oven kan, en het vlees nog beter beschermd is in de vriezer. "

Ruimer assortiment

Het maaltijdenassortiment is uitgebreid met gerechten uit de Thaise, Japanse, Italiaanse en Spaanse keuken. Daarnaast verkoopt Arie Klaver meerdere soorten maaltijdsalades en pokebowls. De broodjescorner is wegens succes gebleven. Tevens gaan ze in de nabije toekomst Klaverkaas verkopen. Het is de bedoeling dat deze winkel om en nabij een half jaar zal bestaan. Daarna verhuist Keurslagerij Klaver naar de vaste locatie, die net op een andere plek is als de oude winkel. "We gaan dan naar 420 vierkante meter. Deze pop up store mag dan tijdelijk zijn, onze vakkundigheid, behulpzaamheid en betrouwbaarheid blijft gewoon zoals u van ons gewend bent. We hebben er veel zin in en kijken er naar uit u te mogen verwelkomen in onze winkel."