De winnaars van team Japan.
De winnaars van team Japan. (Foto: EBI Sports)

Openingstoernooi van EBI-Sports

REGIO - Afgelopen weekend is bij Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk het 15e Openingstoernooi gehouden. Ook waren er vandaag judoka's van Bakker Sport, Beentjes Sport en de Uitkomst aanwezig.

Elk team speelde drie wedstrijden en na drie rondes werden de punten opgeteld en konden de kruisfinales gespeeld worden. Daarna begonnen de finales voor de beste vier teams en werden daarna de prijzen verdeeld. De teams werden gecoacht door de oudere judoka's van de club en er stonden weer veel vrijwilligers klaar om de kinderen deze dag te kunnen laten judoën.

De finale wedstrijd voor de eerste en tweede plaats ging tussen Nederland en Japan en voor de 3e of 4e plaats tussen Amerika en Italië. De partij voor plek 3 en 4 leek snel beslist te worden want na 4 wedstrijden stond het 7-1, gelukkig kwamen de judoka's van Amerika nog een beetje terug maar de uitslag werd 10-6 voor Italië en werden zij derde en de judoka's van Amerika gingen naar huis met de vierde prijs medailles.

Team Italië bestond uit; Robin Gaasbeek, Myrthe de Jode, Max Koster, Danique Eleveld, Stef Nijs, Nikki Trousselot, Amy Staal, Bink Warmerhoven en Coach Merel Pouw. En team Amerika uit; Dante Verheul, Mink de Graaf, Bruce Fillekes, Samuel v/d Stelt, Dylan Schuitemaker, Ghassa El Masri, Thierry Diesnis, Denys Bremmers en Coach Willem van Leeuwen.

Toen werd de grote finale gespeeld. Deze judoka's hadden in de poule al tegen elkaar gespeeld en dat eindigde in een kleine overwinning voor Japan dus de finale beloofde spannend te worden. Nederland begon goed aan deze wedstrijd en won de eerste vier wedstrijden daarna kwam het team van Japan op stoom en won de volgende vier wedstrijden. Hierdoor was de eindstand 8-8 en moest er een beslissingswedstrijd komen. Er werd geloot en het 7e gewicht van beide teams moesten nog een keer de mat op voor de beslissing. Deze won Shakena overtuigend en ging de winst naar het team van Japan. Het team van Nederland bestond uit; Luka Stablaj, Gijs Dekker, Milan Vokking, Vin Langenberg, Dim Weel, Kai Verheul, Dexter Bruin, Amely Glas en Coach Frank Trousselot. Het team van de kampioen Japan bestond uit; Mel Langenberg, Jaylie Visser, Jay Nijekamp, Lenn Elstgeest, Lieke de Jode, Rayer van Duin, Shakena Djasimin, Sara Wigchien en coach Bodine Sluijs.

Voor meer informatie over EBI-Sports kunt u contact opnemen met hoofdtrainer Frank Scholtes via 06-51807361 of kijk op www.ebisports.nl.