Insectenhotel onderdeel van een groener Arkplein.
Insectenhotel onderdeel van een groener Arkplein. (Foto: aangeleverd)

Insectenhotels op groener Arkplein

ALKMAAR - Het Arkplein heeft een flinke metamorfose ondergaan. Veel stenen hebben plaatsgemaakt voor meer groen en twee insectenhotels. Wethouder Robert te Beest onthulde woensdag 2 juni één van de 2 insectenhotels.

Het plein is voorzien van gras, vaste planten en een diversiteit aan heesters en bomen. De keuze voor de bomen is gebaseerd op de Japanse tuinstijl met onder andere prachtig bloeiende Japanse sierkersen. Op het plein wordt in het najaar een bonte berm gezaaid met kruiden en bloembollen. Dit levert komend voorjaar een prachtig bloemenveld.

Biodiversiteit

Dankzij alle bloemen, planten en grassen trekt het Arkplein veel insecten en vlinders aan. Om hun leefomgeving nog prettiger te maken, zijn er 2 grote insectenhotels geplaatst. Insectenhotels bieden insecten een fijne schuilplaats. De hotels trekken onder andere wilde bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en gaasvliegen aan. Het ontwerp van de insectenhotels is geïnspireerd op Mondriaans Victory Boogie Woogie. Bij de inrichting van dit plein zijn ook de kinderen niet vergeten. De oude speeltoestellen zijn vervangen door nieuwe toestellen en er staat nu zelfs een ‘speelark' op het Arkplein. Ook aan de volwassen buurtbewoners is gedacht. Zij kunnen voortaan buiten op het plein een potje schaken, dammen of mens erger je niet spelen.