Laptop of fiets via Leergeld Alkmaar


ALKMAAR – Het aantal mensen dat een beroep moet doen op schuldhulpverlening neemt toe. Dat is althans de verwachting van Halte Werk, de uitvoeringsinstantie van de gemeente op dit gebied. Ouders kunnen sinds kort, in elk geval voor wat betreft een laptop of fiets voor hun kind, een beroep doen op stichting Leergeld Alkmaar. Ook gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het minimum komen hiervoor in aanmerking.

Het initiatief voor de oprichting van Leergeld Alkmaar werd twee jaar geleden genomen door de gemeente Alkmaar en de landelijke stichting Leergeld die inmiddels in 100 Nederlandse steden actief is. Helaas raakt de pandemie vele gezinnen en maakte het online-onderwijs de laptop nog meer noodzakelijk. Een aanvraag kan worden gedaan door ouders/verzorgers of andere professionals. Kinderen van 4 tot en met 18 jaar en woonachtig in de gemeente Alkmaar, komen in principe aanmerking. Het is de bedoeling dat een aanvraag wordt gedaan via een formulier op de website. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek. Zo'n gesprek aan huis maakt het mogelijk te onderzoeken of een gezin of huishouden in aanmerking komt voor ondersteuning door Leergeld.

Voedselbank

Inmiddels wordt er ook al nauw samengewerkt met de Voedselbank en het ANWB fietsenplan. Mensen die bij de Voedselbank komen, kunnen sowieso een beroep doen op de mogelijkheden die Leergeld biedt. Dat geldt ook voor de cliënten van Halte Werk. Meer informatie via www.leergeldalkmaar.nl of bel op maandag en dinsdag 06 30043906.