Een geweldig begin met golfen!
Een geweldig begin met golfen! (Foto: aangeleverd)

Een geweldig begin met golfen!

HEILOO - Jeroen had regelmatig de verhalen over golf van zijn ouders gehoord, Mika was een beetje uitgekeken op voetbal, tennis en fitness en Sjoerd vond golf inmiddels geen ‘kakkerssport’ meer. Het idee van Jeroen zijn ouders om mee te doen aan de Debuutgolfdag van de Golf- & Country Club Heiloo in juli vorig jaar viel dan ook in goede aarde bij de drie jeugdvrienden.

De vereiste trainingsinspanning voor golfen was uitdagender dan verwacht en dat fraaie clubhuis, waar je lekker kunt eten, en vooral waar je een biertje na afloop kunt drinken, sprak de drie jongemannen direct aan. "Bij voetbal heb je de derde helft, bij golf heb je gelukkig de 19e hole”, zegt Mika Ehlhardt (24) met een tevreden lach. Toch besloten de heren uit Limmen en Castricum de Debuutgolfdag geen vervolg te geven. De zomervakantie was in aantocht, Sjoerd Beentjes (25) had bij zijn werkgever nog een groot project lopen als webdeveloper en Jeroen de Kwaadsteniet (24) was druk met zijn eigen onderneming.

Het zat voorzitter Weren de Vries niet lekker. Twintigers wilde hij graag op de baan zien rondlopen. Hij besloot een nieuw lespakket te ontwikkelen dat rekening houdt met de wensen van deze generatie. Mika, Sjoerd, Jeroen en vriend Mike werden vervolgens benaderd waarbij het nieuwe aanbod aan hen werd voorgelegd. "Vooral de flexibiliteit in data en tijdstippen voor de trainingen vonden we aantrekkelijk, naast de uitstekende prijs", vertelt Sjoerd. "We besloten mee te doen."

Supergezellig

Inmiddels zijn ze lid geworden en staan ze bijna elke zaterdagmiddag op de Heiloose golfbaan. "Het is eigenlijk nog leuker dan verwacht”, zegt Jeroen. "Lekker buiten, en het grappige is, je loopt op met mensen die je niet kent en op een informele manier leert kennen. Dat kan best handig zijn. Ook als mijn vrienden niet kunnen is er altijd wel iemand om mee te spelen, supergezellig!" Mika en Jeroen hebben inmiddels een officiële golfhandicap, Sjoerd verwacht die binnenkort te halen. "We hadden met Piet Hein een geweldige golftrainer. Hij doorzag snel individuele zwaktes, en liet ons daarop extra oefenen", vertelt Mika.

Alle drie hebben ze als doel gesteld om hun handicap dit jaar beneden de 30 te krijgen. Jeroen heeft nog een persoonlijk doel. "Ik wil mijn vader verslaan. Dat vindt hij niet leuk, maar ik kan naar dat moment uitkijken." Ondertussen heeft Sjoerd zijn vriendin ook enthousiast gekregen voor golf.

Interesse? Zie de advertentie in deze krant of kijk op www.golfclubheiloo.nl .