Van 22 tot en met 27 maart is het weer de Ontdek de Zorg-week.
Van 22 tot en met 27 maart is het weer de Ontdek de Zorg-week. (Foto: Aangeleverd)

Carrièreswitch? Ga naar Ontdekdezorg.nl

REGIO - Van 22 tot en met 27 maart is het weer de Ontdek de Zorg-week, voor iedereen die een carrièreswitch naar de zorg overweegt. Want dat de sector extra gemotiveerde zorgmedewerkers goed kan gebruiken, dat moge duidelijk zijn. Welke van de 8000 vacatures past bij jou?

De zorg- en welzijnsector schreeuwt om personeel. Helemaal tijdens de coronacrisis is de behoefte aan zij-instromers en mensen die graag opnieuw de zorg in willen, enorm gegroeid. Behoor jij tot een van deze twee groepen? Dan is de Ontdek de Zorg-week zeker iets voor jou. Op www.ontdekdezorg.nl staat alle informatie die je nodig hebt als je zij-instromer of herintreder bent. Zo vind je er verhalen van (toekomstige) collega's. Waarom kozen zij voor het vak? Waarom geeft de zorg hen zoveel voldoening? Ook kun je hun al je prangende vragen stellen. De ervaringsverhalen zijn daarbij te filteren op interessegebied en bijvoorbeeld opleidingsniveau.

Soorten beroepen

Misschien heb je geen weet van welke functies er allemaal in het zorg- en welzijnvak bestaan. Op Ontdekdezorg.nl/beroepen kun je door een werkveld en opleiding te kiezen, zien aan welke beroepen je allemaal kunt denken. Ook vind je hier informatie over al deze functies. Wist je dat er momenteel bijna 8000 vacatures in de zorg openstaan? Via www.ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl vind je ongetwijfeld een vacature die helemaal bij jou past - en misschien zelfs wel meer.

De meerjarige campagne ‘Ik Zorg' is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en branche-, beroeps-, werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg & Welzijn. Doel ervan is meer mensen enthousiast maken en houden voor werk in deze sector.