Geniet van al het moois dat Langedijk te bieden heeft.
Geniet van al het moois dat Langedijk te bieden heeft. (Foto: Aangeleverd)

Volop activiteiten bij Toerisme Langedijk

Algemeen

LANGEDIJK - De Stichting Toerisme Langedijk blijft zich inspannen om te laten zien wat Langedijk allemaal te bieden heeft. Komende week zijn er weer twee verschillende evenementen die ieder op hun eigen manier laten zien hoe Langedijk door de eeuwen heen is ontstaan, wat er is gebleven en wat er is verdwenen.

Maar goed gedocumenteerd als de gidsen zijn met oude foto’s, verhalen hoe het er vroeger aan toeging, waar de vele zuurkoolfabrieken stonden. Hoe de mensen hun bestaan vorm gaven en leefden. Maar ook met aandacht voor de huidige situatie vaak ingepast in die van het verleden. Al met al weer volop te beleven. Wandelend of met de fiets.

De wandeltocht heeft deze keer als thema Zuid-Scharwoude. De start is zoals altijd om 19.00 uur op woensdag 11 augustus bij de Roode Leeuw aan de Dorpsstraat 440 in Zuid-Scharwoude.

De fietstocht start vrijdag 13 augustus om 13.30 uur vanaf Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Voor verdere informatie hierover geeft Peter de Nijs graag de details. Hij is te bereiken via 06-13127283 of pcndenijs@gmail.com. Voor beide tochten geldt dat deelname gratis is. Een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld.