Van het geld dat de Stichting Vrienden van De Molenhoeve verzamelde konden heel wat activiteiten worden georganiseerd.
Van het geld dat de Stichting Vrienden van De Molenhoeve verzamelde konden heel wat activiteiten worden georganiseerd. (Foto: Magentazorg)

Stichting Vrienden van De Molenhoeve opgeheven

Algemeen

SINT PANCRAS - De Stichting Vrienden van De Molenhoeve wordt opgeheven. Zowel het bestuur als De Molenhoeve hebben helaas geen opvolgers kunnen vinden. 

Bestuursleden Rommy Visser-Talsma en Wim Groen vertellen: “Wij vinden dit uiteraard heel erg jammer, maar er is geen andere keus.” De stichting werd opgericht tijdens een vergaderring op 10 februari 1987 door W.T. de Groot, B.J.C. Dijkman Dulkes, B.A.M. Dijkman Dulkes-de Lange, R.J.E. Hermans-Elfvering en E. Ackermann-Meijer. De hierna genoemden hebben eveneens hun steentje bijgedragen als bestuursleden: Aafke Beemster, Stien Eikenaar, Erna Groot-Nieuwland, T. Niedorp, C. Jonk, G. Kingma-Hol en Jan Groot. 

Visser-Talsma en Groen: “Via een brief werden bewoners van ons dorp en bewoners en familieleden van de Molenhoeve verzocht donateur van de stichting te worden en werden van deze donaties vele activiteiten georganiseerd zoals een high tea, Chinees buffet of een broodje kroket voor de bewoners. Ook werden diverse aanschaffingen gedaan zoals een kleurentelevisie, tuinmeubelen, buitenverlichting, parasols, een elektrisch orgel, de restauratie van de molen, een bankje rondom de boom, kerstversieringen, een kerststal, Sint Nicolaascadeautjes, reisjes, een beamer en geluidsinstallatie en de inrichting van de grote huiskamer in de voormalige Molenhoeve. 

Er is heel veel gedaan met uw bijdragen, waarvoor onze dank. Als laatste gaan wij nu het overgebleven geld besteden aan een tuinkas in de achtertuin van De Molenhoeve en hopen we dat de bewoners hier veel plezier aan beleven.”