Circusdirecteur Fred Meijer wil dit jaar een extra groot feest maken van Tefredo's Talenten Spektakel in het Park van Luna.
Circusdirecteur Fred Meijer wil dit jaar een extra groot feest maken van Tefredo's Talenten Spektakel in het Park van Luna. (Foto: Tefredo)

Tefredo’s Talenten Spektakel op Strand van Luna

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Tefredo’s Talenten Spektakel slaat van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus de tenten op aan het Strand van Luna in Heerhugowaard. Dat betekent vier dagen lang circusspektakel voor jong en oud, met workshops en voorstellingen boordevol theater en muziek. 

Het is de tiende keer dat Circusschool Tefredo tijdens de zomervakantie neerstrijkt in het Park van Luna om jong talent de mogelijkheid te geven zich te presenteren aan het publiek. Vanwege dat jubileum wil circusdirecteur Fred Meijer er dit jaar een extra groot feest van maken en staan er maar liefst drie tenten opgesteld waar diverse workshops worden gehouden, niet alleen in de diverse circusdisciplines zoals jongleren, clownerie en balanceren op een grote houten bal, maar ook yoga, djembé, dans en muziek komen aan bod. Het leuke is dat de deelnemers aan de workshops hun kunsten later die dag aan een publiek kunnen laten zien en kunnen stralen op het podium. Dat geeft bovendien een enorme boost voor hun zelfvertrouwen!

Fabrique du Cirque

Daarnaast zijn er theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen. Zo speelt Tefredo dagelijks van 11.00 tot 12.00 uur zijn eigen theatrale circusvoorstelling ‘Fabrique du Cirque’. Ook worden er elke dag mooie verhalen verteld en wordt elke dag geopend met een voorleesontbijt. Waar normaal gesproken elke avond één avondprogramma geprogrammeerd staat, zijn dat er nu dagelijks drie. Dat betekent een breder aanbod en voor Circusschool Tefredo nóg meer mogelijkheden om lokaal talent een podium te bieden. Want ook de artiesten die ‘s avonds het podium opklimmen komen uit de regio. Zo is er muziektheater met Kevin Doesburg, variété met Michel van Grinsven, magie met illusionist Ronald van den Ende, muziek van Fiona en Ivo, TWAJO & Friends en de Tefredo Huisband, cabaret met Luuk Ransijn en de theatervoorstellingen ‘Zeebonken en zeemonsters’ en ‘De nieuwe koning’. Op de slotavond is er traditiegetrouw het open podium, waar iedereen die wil zijn kunsten mag vertonen.

Publiek is van harte welkom tijdens de verschillende voorstellingen, maar vanwege corona is er beperkt plek. Wacht dus niet te lang en regel je toegangskaarten voor Tefredo’s Talenten Spektakel via www.tefredo.nl. Op de site is tevens het complete programma per dag te vinden.