Samen muziek maken tijdens de jamsessie.
Samen muziek maken tijdens de jamsessie. (Foto: Aangeleverd)

Geef je zomer een muzikale boost met de eerste editie van Summer’sCool!

Algemeen

DIJK EN WAARD - Stof na je welverdiende vakantie je instrument af en smeer je stembanden, want we gaan muziek maken, zingen en rappen! Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus kun je tijdens de eerste editie van Summer’sCool, voor jongeren van tien tot en met achttien jaar, op een laagdrempelige manier meedoen met de leukste muzikale workshops, zoals rap, a capella, Einaudi, Latin en jamsessie. 

Maandag 16 augustus is er de workshop Rap. Wat houdt jou deze zomer bezig? Zet je gevoelens op papier en gooi het in je eigen rap! Samen met rapper Kimo (bekend om zijn vele MC-battles) schrijf je je eigen ‘barz’ gebaseerd op een thema naar keuze. Van beginner tot gevorderde rapper; de workshop is geschikt voor elk niveau!

Neem dinsdag 17 augustus tijdens de workshop A Capella een verfrissende duik in de wereld van Pentatonix, Glee en OG3NE! Ontdek hoe je met alleen je stem een volledige band kunt vervangen en maak kennis met de magie van het samen zingen!

Pianisten en pianoliefhebber opgelet! De wereldberoemde pianist Ludovico Einaudi staat woensdag 18 augustus centraal in zijn eigen workshop. Ontdek tijdens deze workshop alle ins & outs van de prachtige muziek van Einaudi. Onder mee zijn filmmuziek voor de Franse succesfilm ‘Intouchables’ is over de hele wereld bekend. Let op! Voor deze workshop van Summer’sCool moet je piano kunnen spelen.

Donderdag 19 augustus is het thema Latin. Neem je eigen instrument mee en maak samen met de andere muzikanten een muzikale reis naar Brazilië en Cuba! Latin muziek staat bekend om pakkende ritmes, vurige passie en een aangenaam vakantiegevoel. Laat je meevoeren met de opzwepende muziek en creëer die heerlijke zomerse klanken!

Vrijdag 20 augustus is er de jamsessie. Het heet niet voor niks ‘Summer’sCool’; de zomervibes zijn er deze week in overvloed en de laatste dag mag hier zeker niet in ontbreken! Sluit aan rondom het kampvuur aan het strand ín Cool en doe mee met deze zomerse jamsessie! Niets is leuker dan samen jammen, want zo ontstaat vaak de mooiste muziek. Enige zelfstandige beheersing van een instrument is gewenst voor deze workshop.

Meer weten of aanmelden?

Summer’sCool vindt plaats van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus. Alle workshops starten om 13.00 uur en duren tot 16.00 uur. Het tarief voor leerlingen van Cool bedraagt € 11,50 & voor niet-leerlingen € 16,50. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.coolkunstencultuur.nl.

Vertel je eigen verhaal in een rap.