‘Zin in contact’ voor 70-plussers

ALKMAAR - Wijkcentrum De Oever organiseert speciaal voor 70-plussers de cursus ‘Zin in contact’. 

Wijkcentrum De Oever

In deze cursus ontdek je stap voor stap hoe je nieuwe contacten en vriendschappen kunt leggen, hoe je vriendschappen kunt onderhouden en wat je aan vriendschappen kunt hebben. Je gaat hiermee actief aan de slag met de andere deelnemers van de cursus. De groep zal bestaan uit ongeveer zes deelnemers.

Vriendschappen

Vaak sta je er niet bij stil hoe belangrijk vriendschappen zijn. Als je jezelf kunt redden en voldoende mensen om je heen hebt, is het misschien vanzelfsprekend dat je een beroep op hen kan doen. Echter als je situatie verandert door bijvoorbeeld het verlies van je partner of een verhuizing, dan merk je soms pas hoe waardevol vrienden zijn. Vriendschappen onderhouden en nieuwe vriendschappen aangaan is belangrijk. Maar hoe doe je dat? Want in het verleden ging dat toch vrijwel vanzelf. Bij voldoende deelnemers starten we maandag 27 september. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op de maandag tussen 14.00 en 16.00 uur. Data: 27 september, 4, 11, 25 oktober, 1 en 8 november. Locatie: Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 in Alkmaar. 

Geen kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Zin om mee te doen? Aanmelden kan via de receptie van Wijkcentrum De Oever. (072) 5117311 receptie@de-oever.nl