Wat er achter de deurtjes zit, weten de theatermakers nog niet: dat gaan ze samen met de kinderen ontdekken.
Wat er achter de deurtjes zit, weten de theatermakers nog niet: dat gaan ze samen met de kinderen ontdekken. (Foto: aangeleverd)

Deurtje dicht en deurtje open

ALKMAAR - De speciale kidstheatergroep van Papaver staat te trappelen. Er staat binnenkort weer een voorstelling voor kinderen van 3 tot 10 jaar op de planning. In deze improvisatietheatervoorstelling wordt gespeeld voor - en met - de kinderen uit het publiek. 

In de voorstelling 'Deurtje dicht en deurtje open' worden verhalen gespeeld die ter plekke ontstaan. Het is altijd een verassing wat een kind achter één van de deurtjes vindt, en welk verhaal er dan ontstaat. De hulp van de kinderen is hierbij nodig…. Wie zou anders de driekoppige hond durven aaien? Of hoe kan al dat speelgoed op tijd gemaakt worden in de speelgoedmachine? Ook vaders, moeders, opa’s en oma’s kunnen genieten van deze voorstelling, waarin kinderen een ster mogen zijn.

De ongeveer 70 leden van improvisatietheatervereniging Papaver oefenen wekelijks in vijf groepen. De groep Papaver4kids maakt al vele jaren voorstellingen speciaal voor kinderen.

De Papaver4kids voorstelling is 17 oktober van 15.00 tot 16.00 in Het Badhuis, op Kwerenpad 11. Parkeren kan in parkeergarage Schelphoek. Kaartjes á €5,00 zijn te bestellen via www.papaverimpro.nl/reserveer