Afbeelding

Over daken gesproken

Ondertussen zijn we in de herfst beland. We zullen weer vaker binnen zijn, waar de kachel brandt. Lekker onder uw eigen dak. Over daken gesproken: als u door de binnenstad loopt en uw blik over de verscheidene prachtige panden laat dwalen, is het dak misschien wel het laatste waar u naar kijkt. Maar: elk dak heeft een verhaal, onze gidsen kunnen u er veel meer over vertellen.

Een van érg leuke dingen die de Historische Vereniging Alkmaar haar stad biedt, zijn haar themawandelingen. Een aantal zaken maken deze wandelingen best uniek. Het feit dat het toegankelijk is voor iedereen en altijd kosteloos. 

En vooral: de persoonlijke toets van onze gidsen. Een gids van de HVA is zoveel meer dan alleen maar iemand die een standaard verhaal navertelt. Onze gidsen zijn onderzoekers! Door de jaren heen is er zo kennis ook veel opgebouwd.

In de allereerste periode van het bestaan van de HVA-gidsen is men gestart met de binnenstad globaal in vier delen te hakken en liep men een wandeling door één van die delen. Onder leiding van Bert Muis en Jan Nachbar, gidsen van het eerste uur, heeft men halverwege de jaren negentig dit idee verlaten en is men om gaan wandelen op basis van een thema. 

Dit maakt onze wandelingen telkens zo boeiend: je hoort dingen van je stad die je niet wist & je kunt het ter plekke zien. Zo is elke wandeling een leerzaam, maar ook altijd gezellig uitje, voor iedereen. Kortom: een gidsengroep om trots op te zijn!


De wandeling 'Over daken gesproken' op 17 oktober is vol, maar u kunt ook op woensdagmiddag 20 oktober. Leuk..? Meld u aan via de website.


Ellen van der Hoeven,
Coördinator Wandelingen, bestuur HVA