Per 1 januari geen bankfiliaal meer aan Stationsweg 136.
Per 1 januari geen bankfiliaal meer aan Stationsweg 136. (Foto: Bert Westendorp)

Heiloo neemt afscheid van Rabobank

Algemeen

Laatste kantoor gaat dicht

HEILOO – Het pamflet achter het raam van de Rabobank aan de Stationsweg laat aan duidelijkheid niets over met de tekst ‘Dit kantoor is per 1 januari 2022 permanent gesloten.’

Eerder sloten de filialen van ING en het ABN-AMRO kantoor in het dorp. Met de aankomende sluiting van de Rabo is er met ingang van 1 januari geen enkel bank meer binnen te lopen in Heiloo. Pinnen kan daarentegen nog wel op diverse plekken in het dorp.

Heel vervelend

Een wat oudere vrouw komt het pand uit. “Ik vind het heel vervelend. Ik woon in Heiloo en een bankfiliaal in het dorp is gewoon makkelijk. Nu moet ik naar Alkmaar. Gelukkig heb ik vrienden die mij van station Alkmaar naar de Rabo in Alkmaar kunnen rijden. ”

Alkmaar alternatief

Het alternatief in Alkmaar is het regiokantoor aan Robonsbosweg 5. Met name voor senioren uit Heiloo niet bepaald de makkelijkste route. Rabobank geeft als reden van de sluiting in Heiloo het stereotiepe antwoord. “Door online bankieren bezoeken steeds minder mensen een bankkantoor.” Maar dat geldt in ieder geval niet voor de meeste ouderen.