Verandert er wat in de kinderopvang? Geef het door om voor verrassingen te komen staan.
Verandert er wat in de kinderopvang? Geef het door om voor verrassingen te komen staan. (Foto: aangeleverd)

Nieuw kinderopvangtarief 2022 melden

REGIO - Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in bijvoorbeeld de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand krijgt.

Kinderopvangtoeslag is een voorschot. Hoeveel toeslag een ouder maandelijks ontvangt, hangt onder andere af van hoeveel men dat jaar verwacht te verdienen en wat de opvangkosten zijn. Verandert er iets in de situatie? Bijvoorbeeld doordat de aanvrager meer of minder uren opvang afneemt of de opvang het uurtarief aanpast. Dan heeft dat ook invloed op de hoogte van de toeslag. Toeslagen ontvangt dit soort veranderingen niet automatisch van de kinderopvangorganisatie. Daarom is het belangrijk dat de veranderingen altijd meteen zelf worden doorgegeven aan Toeslagen.

Download de app Kinderopvangtoeslag. Via deze app kan men zelf veranderingen eenvoudig doorgeven. Bijvoorbeeld in het opvangtarief. Of geef de wijziging door via Mijn Toeslagen op www.toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag. Geef de aanpassingen voor ieder kind en elke opvang door. Maak dan gelijk een proefberekening.

Check en wijzig

Verandert er meer het komend jaar? Denk aan een promotie, verandering inkomen of meer opvang. Geef veranderingen altijd meteen door. Ook gedurende het jaar.

Door veranderingen direct door te geven aan Toeslagen, is de kans klein dat er teveel of te weinig toeslag wordt overgemaakt. Meer weten? Check www.toeslagen.nl/

kinderopvangtoeslag.