Donderdag werden de vrijwilligers van het museum blij verrast door de komst van Piet de Geus en Dirk Kramer, die een hele berg nieuw gereedschap kwamen brengen.
Donderdag werden de vrijwilligers van het museum blij verrast door de komst van Piet de Geus en Dirk Kramer, die een hele berg nieuw gereedschap kwamen brengen. (Foto: Bianca Huibers)

Vrijwilligers en beheerders blij met gulle gift

Algemeen

LANGEDIJK - Donderdag 8 juli werd het museum blij verrast door de komst van bekende Langedijker ondernemers Piet de Geus en Dirk Kramer. Op deze middag brachten ze divers elektrisch gereedschap wat de beheerders van het museum en de vele vrijwilligers al weer een tijdje moesten missen vanwege de inbraak in mei.

Op 11 mei hoorden de ondernemers dat het museum slachtoffer was geworden van een brutale inbraak in de ‘boetjes’ op het museumterrein. Meteen besloten ze de handen ineen te slaan en gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het museum BroekerVeiling waar beide heren al generaties lang een band mee hebben. Een mooie verzameling van slijptollen, cirkelzagen, boormachines en andere gereedschappen die normaal gesproken dagelijks worden gebruikt door de beheerders en vrijwilligers is geschonken aan het museum.

Een klein deel van de schade en spullen die buit zijn gemaakt tijdens de inbraak is vergoed door de verzekering, maar lang niet genoeg om alles opnieuw te kunnen aanschaffen. 

Ron Karels, directeur Museum BroekerVeiling: “We zijn daarom zeer blij met deze gift. Zeker in deze periode dat we bijna een half jaar dicht zijn geweest hebben we het financieel erg zwaar. Daar konden we deze inbraak uiteraard helemaal niet bij hebben!” Deze week is ook de beveiliging van de schuren op het terrein aangepakt. “Het is nog niet de beveiliging van de Nederlandse Bank, maar we zijn nu wel beter voorbereid” Aldus Richard Greefkes, beheerder bij het museum. Museum BroekerVeiling is sinds deze maand weer iedere dag open voor bezoekers en mensen die bootjes, kano’s of sups willen huren. Verwacht wordt dat met de huidige redelijk milde coronamaatregelen er weer volop bezoek valt te verwachten bij het museum.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding