Genieten van de mooie gerechten van The Lake bij De Roode Leeuw.
Genieten van de mooie gerechten van The Lake bij De Roode Leeuw. (Foto: aangeleverd)

Smakelijke samenwerking voor de Roode Leeuw en The Lake

ZUID-SCHARWOUDE - Er is een mooie samenwerking ontstaan tussen De Roode Leeuw en de The Lake, die net zo logisch is als bijzonder. 

Mark Kroon van De Roode Leeuw vertelt: "Tijdens de afgelopen coronaperiode heb ik helaas afscheid moeten nemen van mijn keukenbrigade. De keuken werd niet meer gebruikt. Mijn zakenpartner Pascal kwam in contact met Vito en Salar, die samen The Lake vormen. Zij zochten een keuken waar ze hun sushi restaurant konden voortzetten." The Lake startte een pop up restaurant vanuit de keuken van De Roode Leeuw, alleen voor afhalen en bezorgen. "Die gasten maken echt fantastische sushi. Het ziet er fantastisch uit en smaakt ook zo. Echt het hogere segment, gemaakt met verse biologische en duurzame producten en een groot deel van de groentes uit eigen groentetuin." Inmiddels hebben al heel wat mensen kennis gemaakt met het eten van The Lake, getuige alle enthousiaste reacties op social media. En voortaan kunnen de gerechten - grotendeels Aziatische keuken, met daarnaast een ruim aantal vega gerechten - ook worden gegeten in het restaurant van De Roode Leeuw, dat sinds 1 juli weer geopend is. Vito en zijn keukenbrigade maken daar voortaan de mooiste gerechten, die worden opgediend door het vriendelijke en professionele bedienend personeel van De Roode Leeuw. "Waar je overigens ook gewoon nog terecht kan voor een biertje of een borrel. De combinatie werkt uitstekend. Vriendengroepen, collega's of andere gezelschappen kunnen daarnaast gebruik maken van de brouwkamer, een gezellige aparte ruimte waar je met een groepje heel gezellig kunt borrelen. Ook gaan we vanaf september weer samenwerken met de muzikale jongeren van Artquake die optredens zullen verzorgen, en elke zaterdag hebben we een dj." 

Kortom: volle kracht vooruit voor De Roode Leeuw / The Lake aan de Dorpsstraat 440 in Zuid-Scharwoude. Meer informatie: www.roodeleeuw.nl of de Facebookpagina.