Afbeelding
(Foto: )

Kinderboerderij de Beestenboel zoekt bezoekers en vrijwilligers

LANGEDIJK - Afgelopen jaar hebben de medewerkers van kinderboerderij de Beestenboel niet stil gezeten. 

Weer blije kippen en tevreden varkens in de Beestenboel

Alice de Rooij van de kinderboerderij vertelt: "Tijdens de lockdown werden de dieren natuurlijk verzorgd en hebben we een hoop onderhoud gepleegd aan de boerderij. Er is een kippenweide gerealiseerd, en een mooi nieuw nachthok gebouwd met overkapping voor de voerplaats. In het oude kippenhok zaten onze kippen binnen opgesloten, nu lopen ze heerlijk buiten door het gras en tussen de struiken. Dankzij een gift van Lief Langedijk hebben we daar mooie hekken omheen kunnen plaatsen."

Dit jaar mogen ze ook weer collecteren. "Ondanks de versoepelingen hebben we er voor gekozen om niet deur aan deur te collecteren, maar via een flyer vragen we om een donatie. Uw gift wordt gebruikt voor de verzorging van onze dieren, onderhoud en verbetering van de boerderij. De volière is gesloopt, met de donaties hopen we de volière te kunnen bouwen, de fundering voor de nieuwe volière is reeds gestort en gereed voor de opbouw. Daarnaast zijn we bezig met het aanleggen van een pad naar de nieuwe kippenweide, het zand is reeds aangebracht en de bestrating is geleverd. Er zijn voorbereidingen getroffen voor onze aankomende nieuwe bewoners in de tuin. Binnenkort zal een bijenvolk hun intrek nemen in de tuin en kunnen ze samen met u genieten van de mooie bloemen. De zandbak van Pepper en Eppo, onze ezels, heeft weer een laagje schoon zand gekregen waar ze heerlijk in kunnen rollen. Onze varkens Bassie en Adriaan lopen nog elke dag lekker op de wei en nemen zo nu en dan een modderbad. Onze dieren staan te trappelen om weer bezoek te krijgen, ze hebben u gemist. Komt u ze snel weer een knuffel en aaitje geven?"

Openingstijden

De openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondag tot en met 1 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

Vrijwilligers gezocht

"We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de verzorging van de dieren maar ook voor het ontvangen van de bezoekers. Specifiek zoeken we voor de zondagmiddag eens in de vier weken. Lijkt je het leuk, neem dan contact met ons op via de website of Facebook of kom gezellig langs op de boerderij. Blijf op de hoogte van onze nieuwtjes volg ons op Facebook."