Een recordbedrag is dinsdag 7 december uitgereikt aan goede doelen.
Een recordbedrag is dinsdag 7 december uitgereikt aan goede doelen. (Foto: aangeleverd)

JCI Challenge breekt record voor goede doelen

Algemeen

ALKMAAR - De elfde editie van de autorace JCI Challenge van 6 november heeft een recordbedrag van €19.500,- opgeleverd. De deelnemers van deze herfsteditie van de JCI Challenge moesten er wel twee jaar op wachten, maar dat heeft volgens Frank Kesselaar (voorzitter van de JCI Challenge Commissie) wel iets moois opgeleverd.

“Vooraf hadden wij de hoop om €5000,- uit te kunnen keren aan de geselecteerde doelen, maar door deze opbrengst hebben we nog meer goede doelen blij kunnen maken. Hier doen wij het allemaal voor als lid van Junior Kamer (JCI) Alkmaar!” De cheques zijn dinsdag overhandigd aan de goede doelen. 

Fantastisch

De autorally met mooie bolides kriskras door Noord-Holland werd voor de elfde keer gereden. “De race was fantastisch”, blikt Martijn Stroet van de JCI Challenge terug. “We hadden er door corona ook twee jaar op moeten wachten, dus iedereen was enthousiast. De race - die normaliter ‘s zomers plaatsvindt - was al twee keer uitgesteld. Dit jaar stond de rally 6 november gepland. Die kon gelukkig nog nét doorgaan, want één weekje later en we hadden de race door verscherpte maatregelen opnieuw moeten cancellen. Zo ver kwam het gelukkig niet en dus verschenen er 75 prachtige bolides - van de nieuwste sportwagens tot regelrechte klassiekers - aan de start. Die was bij restaurant Nieuw Westert in Egmond Binnen, waar ook het eindfeest plaatsvond. Na de start werd een route afgelegd naar FC Volendam. Hier werden de deelnemers ontvangen door dames in originele Volendamse klederdracht om te genieten van een heerlijke lunch in het Kras Stadion. De eerste deelnemers werden rond 16:00 uur afgevlagd bij Nieuw Westert, waar onder het genot van een walking dinner, de mooiste verhalen van deze dag met elkaar werden gedeeld.”

Grote klapper

Naast de inkomsten van sponsors was de veiling aan het einde van de avond de grote klapper. “De sfeer zat er goed in en we hadden mooie kavels waar deelnemers op konden bieden”, vervolgt Stroet, die deze avond tevens veilingmeester was. “We hadden kavels voor een avondje dineren en overnachten in Alkmaar, een diner voor tien personen midden in de zuurkoolvelden van Kramer en een van de leden bood aan op zijn boerderij voor tien personen paella te willen maken. De ideale ingrediënten voor een superveiling!” En een superveilig werd het, want de opbrengst van €19.500,- is een record. Dit jaar zijn onder andere de goede doelen Junior IOT in Alkmaar en Stichting Sterrenstof geselecteerd. “Dit zijn organisaties waar we ons als JCI Challenge echt voor willen inzetten. Er is een prachtig bedrag opgehaald, waardoor er ook een bijdrage naar andere goede doelen gaat. De geselecteerde goede doelen zijn: Junior IOT alkmaar (www.junioriot.nl), Bureau Sterrenstof (www.bureausterrenstof.nl), Stichting met je hart (www.metjehart.nl), Klas op wielen in combinatie met het Gehandicapte kind (www.klasopwielenalkmaar.nl en www.gehandicaptekind.nl) en Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar (www.nwz.nl).