Afbeelding
(Foto: pixabay)

Dikke vette shout out!

We zien en horen het steeds meer om ons heen: de jongeren zijn het zat. Ze zijn het zat om thuis te zitten, (bijna) niet naar school te kunnen, om niet met vrienden af te spreken en geen leuke feestjes en activiteiten op de planning te hebben staan. De eindstreep lijkt in zicht, maar de laatste loodjes wegen ontzettend zwaar. Het wordt steeds moeilijker om de maatregelen te blijven opvolgen. Niet alleen voor jongeren, maar voor iedereen. We zijn allemaal toe aan versoepelingen, aan het voorjaar of zelfs de zomer, aan een positief vooruitzicht.

En toch zien we óók dat heel veel jongeren echt hun best doen om vol te houden en zich aan de regels blijven houden. We zien jongeren die met elkaar afspreken op afstand, iedereen heeft standaard een mondkapje in zijn jaszak en ook de avondklok wordt heel goed opgevolgd. We zien dat veel jongeren het moeilijk hebben. De dagen zijn lang en de avonden zijn saai, de eenzaamheid is voelbaar. Maar ondanks dat het moeilijk is, wordt er volgehouden. De blikken worden vooruit gericht en er wordt gekeken naar wat wél kan. Veel jongeren doen echt hun best om zich goed aan alle regels te houden, al is het soms lastig. Er wordt weinig geklaagd en er klinkt opvallend veel optimisme onder de jongeren. Want het wordt weer beter, er is een vooruitzicht en we kunnen elkaar straks weer ontmoeten, weten zij.

De veerkracht, het vermogen om vol te houden en het optimisme onder jongeren verdienen een dikke vette shout out! Jullie doen het zo goed! Hou vol! Het wordt echt weer beter.