Dominee Leon van den Dool nodigt iedereen uit voor een Bijbel proeverij.
Dominee Leon van den Dool nodigt iedereen uit voor een Bijbel proeverij. (Foto: aangeleverd)

Bijbel proeverij in Broek op Langedijk

BROEK OP LANGEDIJK - De Bijbel gaat op een inspirerende manier in op thema’s zoals angst, zorgen, vrienden, familie, verlies en vergeving. 

De Bijbel heeft zo in de westerse cultuur diepe sporen getrokken, maar wie kent de verhalen nog? En wie begrijpt nog wat schilders bedoelden met hun Bijbelse schilderijen of wat popmuzikanten beweegt om Bijbelteksten te citeren in hun liedjes? 

En hoe kan het bestaan dat na al die eeuwen mensen nog steeds aangesproken worden door de Bijbel en dat anderen juist de Bijbel aan de kant hebben gelegd? Als jij deze vragen herkent, vind je het wellicht leuk om eens aan te schuiven bij de maandelijkse Bijbel Proeverij. De Bijbel Proeverij is bedoeld als een open en toegankelijk gesprek voor niet-gelovigen, sceptici en zinzoekers die meer van de Bijbel willen weten. 

Kerk Proeverij

Bijeenkomst is bij gebouw Irene (Dorpsstraat 72, Broek op Langedijk) eens per maand, te beginnen met 25 oktober en 29 november. Vanaf 19.45 uur is er koffie/thee, start om 20.00 uur en afsluiten om 21.30 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid om na te borrelen en na te praten bij café Marktzicht. 

Mocht je liever in een setting met muziek, toespraken en gebeden over bovenstaande vragen nadenken dan kun je ook naar de Kerk Proeverij. 

Op 31 oktober om 10.00 uur is in de hervormde kerk in Broek op Langedijk (Dorpsstraat 72) de eerste dienst over het thema: 'Is er meer?'. Op 5 december om 10.00 uur gaat het over de verrassing die Jezus komt brengen. 


Neem voor vragen contact op met dominee Leon van den Dool, tel. 06-81899988.