Zondag vond voor de vijfde keer het Jan Bouwes Bike event plaats.
Zondag vond voor de vijfde keer het Jan Bouwes Bike event plaats. (Foto: aangeleverd)

Nat maar mooi lustrum voor Jan Bouwes Bike event

REGIO - Zondag vond voor de vijfde keer het Jan Bouwes Bike event plaats. Jan Bouwes en een team van vrijwilligers hadden weer een uitdagend parcours neergezet.

‘s Morgens reden de licentierijders hun wedstrijd. Er werd gereden in verschillende klassen, jeugd vanaf 10 tot en met 14 jaar en van 15 tot en met 18 jaar en de volwassenen in de Topklasse. 

Het was behoorlijk zwaar door de natte omstandigheden. ‘s Middags regende het gelukkig iets minder had en was het de beurt aan de recreanten. De dappere jeugd vanaf 6 tot en met 9 jaar deden de aftrap. Voor veel van deze kinderen was het de eerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd. Daarna mocht de jeugd van 10 tot en met 17 jaar starten en als laatste de volwassen recreanten in de Funklasse.

Na diverse ronden over het parcours finishten de meesten met een modderig pak en moe gestreden maar voldaan. De reacties van de deelnemers waren heel positief, blij dat er eindelijk weer van dit soort evenementen mogen plaatsvinden.

Jan Bouwes heeft alle uitslagen vermeld op www.janbouwesfietsen.nl. Op de site staan ook voorbeelden van alle foto’s die gemaakt zijn door Mike van der Zel fotografie. De afdrukken van de foto’s liggen al klaar bij Jan Bouwes Fietsen in de winkel. Bij deze wil Jan alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors bedanken. De editie van 2022 staat al weer gepland op zondag 2 oktober.