Mbo'ers en hbo'ers helpen Westfries bedrijfsleven.
Mbo'ers en hbo'ers helpen Westfries bedrijfsleven. (Foto: aangeleverd)

Studenten helpen Westfries bedrijfsleven

REGIO - Studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College helpen via ‘De Werkplaats Digitaal’ Westfriese ondernemers met data-analyse, automatisering én online marketing.

Zo kunnen ondernemers in West-Friesland hun bedrijf beter voorbereiden op de toekomst. De Werkplaats Digitaal Ondernemen (WDO) helpt daarbij. Ondernemers genereren veel data, maar deze worden niet of nauwelijks geanalyseerd door gebrek aan geld, kennis en tijd. Gevolg is dat er kansen blijven liggen op het gebied van digitalisering en groei in het mkb. Inholland-projectleider Petra Bijvoet: “Onderwijsinstellingen brengen in de werkplaats kennis in over huidige technologie. Studeren leren van vraagstukken in het midden- en kleinbedrijf én mkb’s leren van de aangesloten kennisinstellingen. Zo leert iedereen van elkaar.”

Samenwerken

“Voor het mbo is een nauwe samenwerking met het werkveld van groot belang voor de kwaliteit van opleiden”, voegt Hendrik de Boer toe, opleidingsmanager ICT bij het Horizon College in Alkmaar. “Onze studenten krijgen in de digitale werkplaats de kans om échte opdrachten uit de praktijk te maken. Zo kan het gaan om het opzetten van een website, het analyseren van financiële data of de inzet van digitale middelen in het bedrijf. Ook vanuit Inholland zijn diverse opleidingen aangesloten.

Vraagstuk

Ken je of ben jij een mkb'er uit West-Friesland en heb jij een data-vraagstuk of -uitdaging en ben je klaar om een digitaliseringslag te maken of ben je nieuwsgierig geworden? Stel je vraag via: wdo@inholland.nl.. De ondersteuning van de studenten bij het vraagstuk is kosteloos.