Afbeelding

Doe de Puienprijs-wandeling

De HVA organiseert ook dit jaar weer de Puienprijs voor bouwwerken die een verbouwing of restauratie hebben ondergaan of nieuw gebouwd zijn. Het gaat om locaties waar sprake is van cultuurhistorische waarde. Op zondag 7 november kunt u meewandelen met leden van de Puienprijscommissie langs de nominaties voor de Puienprijs!

Leuk: u hoort van de commissieleden zélf waarom een pand genomineerd is en waaruit de nieuwe kwaliteit bestaat. Belangrijk bij de aanwijzing van nominaties is het effect ten opzichte van de oude situatie: is er sprake van een betere ‘ruimtelijke kwaliteit’ na de bouwactiviteit? De nominatie Langestraat 20 is een mooi voorbeeld waarbij dat goed zichtbaar is.


De wandeling voert ons van de Schelphoek, door de binnenstad, de Hout en het Emma-kwartier. We lopen langs winkels en woonhuizen en grote complexen zoals hotel The Fallon (de voormalige gevangenis), het Westerlicht en de locatie van de Harmonie. U hoort op bekende en minder bekende plekken over de bouwgeschiedenis. In totaal zijn er 19 nominaties. Stuk voor stuk panden om eens goed te bekijken. 


Wilt u zondag 7 november meelopen? Deze wandeling start om 14.00 uur bij de Zoutketen. U kunt zich van tevoren aanmelden op de website van de Historische Vereniging Alkmaar (Hvalkmaar.nl). De wandeling is gratis.


U kunt hier ook úw voorkeur voor de mooiste nominatie opgeven. De Puienprijswinnaars worden bekend gemaakt op woensdagavond 17 november 2021 in het Wijkcentrum Overdie. Hier bent u ook van harte welkom!


Henk de Visser,
Secretaris Puienprijs-

commissie HVA